e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušnohorská regionální značka má další držitele

publikováno: 18.11.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dalších šest výrobků z oblasti Krušných hor a podhůří získalo certifikát a značku Regionální produkt Krušnohoří. Celkem už tuto značku používá 26 výrobců nebo poskytovatelů ubytovacích služeb z této oblasti.

Třetím  kolem certifikace, kterou koordinuje MAS Sdružení Západní Krušnohoří, úspěšně prošlo šest produktů. „Koordinátor značky se může opřít o dlouhodobou zkušenost se spoluprací s místními výrobci, včetně organizace Venkovských farmářských trhů. Značka chce podporovat především ty řemeslníky a zemědělce, jejichž práce je v regionu vidět,“ říká Ladislava Dolejšková. "V prvním a druhém kole udělování značky proto převládali žadatelé z okolí Chomutova. Značka je ale otevřená zájemcům z celého Krušnohoří," doplňuje.

Novou značkou, jež stylizovaně znázorňuje Krušné hory i jejich podhůří, se mohou nově pyšnit háčkované hračky z Meziboří, keramika ze Zaječic, houskové knedlíky a porcelán Thun z Klášterce nad Ohří, Dubský perník nebo vlněné výrobků z Centra pro ekologickou výchovu Klíny. Označení Regionální značka Krušnohoří patří mezi 23 regionálních značek z celé republiky.