e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lounské muzeum startuje sérii sobot pro rodiny - ZRUŠENO

publikováno: 18.10.2021, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Muzejní soboty s přírodovědci chystá Oblastní muzeum v Lounech. Každý měsíc nabídne především rodinám s dětmi poznávací vycházky do okolní přírody, chybět nebude ani speciálně zaměřený program pro děti. První výlet směřuje v sobotu 23. října na Výrov na Džbánsku. POZOR! Akce pro nemoc zrušena, oznámil v úterý pořadatel!

"Během každoměsíčních vycházek navštívíte s přírodovědci lounského muzea zajímavé přírodovědné lokality v okolí Loun," vysvětluje program Veronika Škuthanová z muzea.

První výlet zamíří do přírodního parku Džbán, na hradiště Výrov. Uvidíte také Nečemické kamenné řady, pozůstatky po těžbě jílů a budete pozorovat, případně i kroužkovat kulíška nejmenšího. Trasa měří asi 7,5 kilometru. Kvůli pozorování sov je předpokládaný konec až po setmění kolem 19. hodiny. S sebou si proto vezměte nejen turistické oblečení a obuv, ale také svačinu a svítilnu. Sraz je v sobotu 23. října ve 14,00 hodin v Třeskonicích. Vzhledem k absenci sobotních autobusových spojů je třeba přijet autem. Kontaktní telefon je 777 580 963.