e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaň oslaví vinobraní již po dvacáté

publikováno: 18.9.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Dvacátý ročník už bude mít obnovená slavnost vinobraní v Kadani. Začne letos už v pátek 20. září odpoledne výroční jízdou vozu s muzikanty a vínem městem. Hlavní celodenní program bude probíhat v sobotu 21. září v zahradách Františkánského kláštera.

Jízda vozu s muzikanty a vínem je novinkou jubilejního ročníku. Vyrazí v 15,00 hodin od vinotéky Pálava, pojede přes Mírové a Studentské náměstí až ke kinu Hvězda a zpět.

Program v klášteře začíná v 9,00 hodin mší, zahrady se otevřou v 10,00 hodin. K tanci a poslechu zahrají kapely Vojtara, Linda a Cimbálová muzika M. Broučka, Jožka Černý s cimbálovou muzikou. Zdarma si můžete odnést fotografii ze stylové fotobudky, chybět nebude tombola. A samozřejmě víno - komentované degustace, ukázky zpracování hroznů a ochutnávka čerstvých moštů, každou hodinu prohlídky sklípku. V ceně 50 Kč vstupného je zahrnuta také prohlídka kláštera.

Kadaň má bohatou vinařskou tradici, viniční právo jí udělil císař Karel IV. Postupně však rozloha vinic klesala, až zanikly úplně. Obnoveny byly v zahradě Františkánského kláštera v roce 1997, kde se víno pěstuje dodnes. Jedna z vinic a také celá slavnost vinobraní je zasvěcena svatému Václavovi.

Foto: Město Kadaň.