e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecká novinka: Divadlo v muzeu

publikováno: 18.9.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nový netradiční prostor, kam vyrazit za divadlem, nabídne v září a říjnu Oblastní muzeum v Mostě. Litvínovské Docela velké divadlo tam obsadí prostor pod střechou muzea a na komorní scéně nabídne dvě představení - novinku Mistr a Markéta a drama Klára 3847. První představení již příští pondělí 25. září.

V pondělí 25. a v úterý 26. září můžete do muzea přijít na horkou novinku Docela velkého divadla, Bulgakovův příběh Mistr a Markéta, který má premiéru v Litvínově 22. září. Příběh Michaila Bulgakova o lásce a touze po svobodě odhalující prostřednictvím Ďábla zlo v lidech a ve společnosti povolili komunisté vydat až 27 let po autorově smrti. Docela velké divadlo uvádí tuto mystickou grotesku, která nebezpečně připomíná naši současnost, k 50. výročí prvního vydání románu. Režie Jurij Galin. 

V říjnu, konkrétně 19. 10. a poté ještě 13. prosince uvede DVD inscenaci skutečného příběhu dívky, která byla vězněna v koncentračním táboře v Osvětimi nazvaného Klára 3847. Kláru Brodyovou, která žila až do své smrti v Mostě, hraje autorka hry, Klářina vnučka Lenka Lavičková. V režii Jurije Galina účinkuje celé Docela velké divadlo.

Začátky představení jsou vždy v 19,00 hodin, vstupné 200 Kč, senioři a studenti 100 Kč. Vstupenky jsou k dispozici v pokladně muzea a v kavárně The Most café, Radniční 1 (pod magistrátem v Mostě). Je možné si je také objednat telefonicky na číslech: 777 000 933, 778 094 093 nebo e-mailem: propagace@docelavelkedivadlo, zaplatit převodem a vyzvednout si je těsně před představením.

Foto: Docela velké divadlo, představení Klára 3847.