e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Letní sezónu na Klínech uzavře Pohádková lanovka

publikováno: 18.9.2017, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Léto v Krušných horách se blíží k závěru, ale na Klínech už pro návštěvníky chystají novinky na příští turistickou sezónu 2018. Kdy se rozjede první bobová dráha v kraji? Kudy povede nová stezka? A navrch pozvání na rozlučkovou Pohádkovou lanovku v sobotu 30. září.

Pohádková lanovka je společnou akcí Sport areálu Klíny a Destinační agentury Krušné hory na závěr letní návštěvnické sezóny v horách. Koná se v sobotu 30. září od 13,00 do 17,00 hodin. Poté se už se sportovní areál nad Litvínovem začne chystat na zimní lyžařskou sezónu.

kliny_bobova_draha.jpg

Už dnes ale probíhají přípravy na příští léto. Největší atrakcí se zřejmě stane bobová dráha. Tu už sice turisté najdou v Sasku, ale na české straně Krušných hor zatím chybí. Práce na její stavbě už začaly, buduje se horní a dolní nástupiště, stavaře čeká nyní přemostění rašovské silnice. „Bude dlouhá 900 metrů, k dopravě nahoru bude sloužit stávající lanovka. Trať povede částečně lesem, částečně po sjezdovce,“ prozradil Josef Dlouhý. Podle jednatele firmy by měla být dráha v provozu na začátku příští letní turistické sezóny, tedy 1. června 2018.

Další připravovanou novinkou je nová stezka roklemi podél sjezdovek dolů k dolní stanici lanové dráhy. Určená má být – ostatně jako velká část atrakcí areálu Klíny – rodinám s dětmi. „Zábavu obstarají lávky a malé ferraty na skalách, úkoly pro děti či stezka pro bosé nohy,“ říká Josef Dlouhý. Majitelé areálu chtějí návštěvníkům také připomenout hornickou minulost Klínů a zpřístupnit vchod některé ze starých stříbrných štol. Stejně jako u bobové dráhy, i zde se počítá s využitím lanovky pro dopravu zpět k hotelu Emeran a parkovištím. Díky tomu by se měl rozšířit počet dnů, kdy bude v provozu. Momentálně je lanovka v provozu až do 1. října vždy v sobotu a neděli od 10,00 do 18,00 hodin. Už dnes ji můžete využít pro cestu nahoru při sjezdu na koloběžkách nebo pokud vyrazíte na některou ze tří tratí zdejšího bikeparku

Rozšíření se dočká také restaurace Emeran, které by měl přibýt vlastní minipivovar. 

P.I.