e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pandí dvojčata v chomutovské zoo mají za sebou lékařskou prohlídku

publikováno: 18.9.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

Dvojčata pandy červené, která přišla v zooparku v Chomutově na svět 17. června, tento týden poprvé prohlédli pracovníci zooparku. Dnes už je proto jasné, že jde o kluka a holku, kteří budou pokřtěni v sobotu 1. října. Podle ošetřovatelů jsou v pořádku a brzo se podívají ven.

„Odchyt proběhl ve věku tří měsíců poprvé. Pracovníci zoologického oddělení zkontrolovali jejich zdravotní stav, veterinářka je opatřila identifikačním čipem a provedla nezbytné očkování,“ vysvětlil zoolog Miroslav Brtnický. „Mláďata stále ještě sají mateřské mléko a zdržují se ve vnitřní ubikaci, venkovní expozici začnou prozkoumávat pravděpodobně během několika příštích dní a začnou přijímat i pevnou potravu,“ dodal zoolog.

Matkou dvojčat je tříletá Himalaya původem ze ZOO Safari de Peangres ležící v jižní Francii, otcem čtyřletý samec Fox původem z dánského Aalborgu. 

Během vyšetření bylo zjištěno i pohlaví mláďat. Nyní si již můžeme tipovat, jaká jména dostane samec a samička během slavnostních křtin připravovaných na 1. října.