e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Děti se budou bavit mezi paneláky

publikováno: 18.9.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes odpoledne se budou moci obyvatelé sídliště Na Borku v Jirkově zúčastnit zábavné akce s názvem Viděn v ulicích. Začíná v úterý 18. září v 15,00 hodin. Neziskové a volnočasové organizace spolu se strážníky a úřadem budou mezi ulicemi Na Borku a SNP seznamovat občany se svou činností, a to zábavnou formou her pro děti, sportovních disciplín a praktických ukázek.

Smyslem akce je uvolnit napětí mezi nově příchozími a starousedlíky na sídlišti, zmírnit obavy z nárůstu kriminality a seznámit všechny s možnostmi trávení volného času dětí a mládeže. Měla by přispět k celkovému zlepšení sousedských vztahů a vzbudit zájem obyvatel o aktivní účast na životě komunity. Na závěr si budou moci účastníci ověřit nově získané poznatky prostřednictvím kvízu o ceny.

Hlavním iniciátorem je odbor sociálních věcí a školství Městského úřadu v Jirkově a Agentura pro sociální začleňování při Úřadu vlády ČR. Akce je připravena ve spolupráci s neziskovými organizacemi, které se zabývají prevencí kriminality a volnočasovými aktivitami pro děti a mládež. Svou činnost budou prezentovat: Občanské sdružení Archa 777 (mateřské centrum a práce s rizikovou mládeží), Člověk v tísni - Džanel (klub předškolního vzdělávání a klub matek), Dům dětí a mládeže Paraplíčko, občanské sdružení Cesta naděje (nízkoprahový klub Fontána a mateřské centrum Jonatán), Městská policie Jirkov, Policie ČR a odbor sociálních věcí a školství.