e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Roudnické vinobraní proběhne již v sobotu

publikováno: 18.9.2009, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Tomáš Pokorný

Sdílet: facebook twitter google+

Již tuto sobotu, 19. září, se Roudnice nad Labem stane městem vína a burčáku. Bude se zde totiž konat další ročník roudnického vinobraní. Ten letošní ale bude jedinečný. Vzhledem k probíhající rekonstrukci centra města se bude konat na roudnickém zámku. Po několika desítkách let se tak zámek opět otevře veřejnosti.

"Jsem moc rád, že se vinobraní bude konat právě na zámku. Jedná se o první společný projekt Kulturního zařízení města Roudnice nad Labem a rodiny Lobkowiczů. Věřím, že spolupráce bude probíhat i v budoucnu," uvedl ředitel Kulturního zařízení města Roudnice nad Labem Pavel Soukup.

Na hlavní scéně, která bude umístěna na nádvoří zámku, se během bohatého programu představí například Marek Ztracený, Jakub Smolík či Smokie revival. Program druhé scény bude již tradičně probíhat před vinařstvím Lobkowicz. Zde zahraje např. Vynález zkázy či Prodaná ještěrka.

Na své si přijdou i děti. Kromě skákacího hradu budou mít i vlastní malou scénu, na které se představí Sváťovo dividlo. Od 10 do 18 hodin zde rodičům ratolesti dokonce pohlídají. Souběžně s roudnickým vinobraním proběhne na Karlově náměstí od 10 hodin výstava historických vozidel. Spanilá jízda autoveteránů Podřipskem startuje ve 14:30.

"Letošní rok vybíráme na vinobraní vstupné. K tomuto kroku jsme byli nuceni přistoupit kvůli zvýšeným nákladům spojených s pořádáním akce na zámku. Věřím ale, že návštěvníci budou spokojeni. Program je bohatý, v ceně vstupného je navíc ochutnávka vína zdarma," řekl Soukup.

Pokud jste vyznavači vína a burčáku a přesto se vinobraní nechcete zúčastnit, můžete si tyto opojné tekutiny, bez toho aby jste platili vstupné, zakoupit v areálu zámeckého vinařství do 10 hodin. Po celý den pořádání akce budou probíhat prohlídky areálu zámku. Akce se koná za finančního přispění Ústeckého kraje a města Roudnice nad Labem.

Další informace a kompletní program slavností najdete na adrese http://www.kzm-roudnicenl.cz/cz/roudnicke-vinobrani/