e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ohřecká Osmička má před sebou poslední tři etapy

publikováno: 18.8.2020, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední tři etapy mají před sebou sportovci, kteří se účastní seriálu Ohřecká Osmička. Osmidílný běžecko-turistický podnik pro širokou veřejnost pořádá jako letošní novinku Destinační agentura Dolní Poohří. Další etapa zavede běžce v neděli 23. srpna na Žatecko.

Šestá etapa startuje v 10.30 hodin u loděnice v Žatci. Trasa v délce rovných sedm kilometrů je povede na druhý břeh řeky Ohře, dále směrem na Stroupeč a po otočce zpět areálem bývalého pivovaru Dreher. Poslední dvě etapy se poběží v září – 13. 9. Lounskem z Masarykových sadů a 20. 9. v Kadani se startem a cílem na nábřeží Maxipsa Fíka.

Kvůli koronavirovým omezením odstartovala Ohřecká Osmička se zpožděním až v červnu, běžce to však neodradilo. „Jsme zájmem sportovců nadšeni. Trasy, které vedou zajímavými místy Poohří, si chválí a rádi se vrací. Osmička má nadregionální účast. Po páté etapě jsme spočítali, že k nám dorazili běžci a chodci z celkem 31 měst a obcí,“ říká ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Ing. Lukáš Pichlík. Statistiku vedou Žatečané, za nimi se drží obyvatelé Kadaně a Klášterce nad Ohří. Zaběhat si ale jezdí lidé nejen z regionu Dolního Poohří, ale též z Chomutovska, Mostecka i Prahy. Každá z dosavadních etap vedla zajímavou částí regionu – běžci se tak seznámili se zámkem v Krásném Dvoře, kláštereckým zámeckým parkem, románským kostelem ve Vroutku, chrámem v Panenském Týnci či zříceninou hradu Pravda.

„Když jsme po první etapě zjistili, že na startu je i mnoho rodin s dětmi, přizvali jsme k účasti dvojici našich maskotů – vílu Ohřinku a jejího brášku Ohřínka,“ doplňuje Lukáš Pichlík. Poprvé se veřejnosti s novou tváří oba maskoti představili v Klášterci nad Ohří, kde na trase běžcům fandili a v cíli se s nimi fotografovali. Setkat se s nimi mohou i účastníci šesté etapy v neděli 23. srpna.

Trasy Ohřecké Osmičky v délkách od 4 do 8 kilometrů jsou určeny rekreačním běžcům či chodcům, často se na startu objevují i kočárky a pejsci. Cílem je absolvovat všech osm tras a vyplnit kompletní slepou mapu Dolního Poohří. Na ty, kterým se to podaří, čekají odměny. Kdo chce bojovat o čas, může závodit o titul Běžec Poohří. A kdo nestihne některý termín akce, může si trasu proběhnout individuálně a výsledky poslat do agentury.

Na jednotlivé etapy je možné se přihlašovat předem na webu www.dolnipoohri.cz/ohrecka-osmicka. Přihláška předem však není povinná, registrace je bezplatná a je možná i v místě startu. Na webu naleznete i podrobné propozice a pravidla seriálu. Na podporu akce mohou návštěvníci přispět zakoupením drobných předmětů – triček, náramků apod.

Foto: Archív Destinační agentury Dolní Poohří.