e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 20. až 22. srpna

publikováno: 18.8.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Tento víkend bude živo hlavně v Klášterci nad Ohří – přehlídku tance střídá kovářské sympozium a navíc do lázní Kyselka dorazí veteráni. Předposlední prázdninový víkend mohou děti prožít na pouti v Oseku nebo projížďkou nočním safari.

Osecká pouť
O víkendu se v Oseku na Teplicku koná tradiční pouť doplněná o historický jarmark, koncerty, chovatelskou výstavu a také jízdy historickým parním vlakem nebo patrovým autobusem. Podrobnosti v dnešním článku.

Krušnoman Tour
Poslední z letošní série triatlonů pod Krušnými horami se koná tuto sobotu 21. srpna v Lomu u Litvínova. Odvážné závodníky čeká horské kolo, běh a plavání. Start je v pravé poledne. Přihlášky do závodu najdete zde, článek si můžete přečíst na tomto místě.

Koncerty
V pátek si můžete na zámku Červený Hrádek u Jirkova poslechnout Jana Budaře a skupinu Eliščin band. Zvukově i vizuálně zajímavý program začíná v 19,00 hodin.
Ve stejný den i čas zazpívá v Mostě na koupališti Ressl zpěvačka oblíbená zejména u dětských posluchačů – Ewa Farna.
Dáváte-li přednost country, navštivte zahradu Františkánského kláštera v Kadani, kde od 20,00 hodin koncertuje skupina Maracas. V sobotu tamtéž zahraje skupina AG Flek.
V Duchcově u kina Lípa koncertují 21. srpna od 19,00 hodin písničkáři Pavel Dobeš a Tomáš Kotrba.

Motosrazy
V Liběšicích u Mostu, v areálu bývalé střelnice, se v sobotu 21. srpna od 14,00 hodin koná motosraz Corrida 2010. Hrát budou Dodo Doležal, Blue Rocket, Hlahol a Schlack, v programu také soutěže a vyjíždky.
Další sraz motorkářů se koná ve stejný den v areálu Stromovka v Lounech. Registrace tu začíná už v 11,00 hodin a spanilá jízda vyrazí ve 12,45 hodin a zastaví se  v klášteře Dolní Ročov na požehnání a varhaní koncert.  Na místě ve Stromovce pak budou hrát kapely Sweet Zone, Beruška, Žlutej Pluto pes a revivalové kapely, soutěžit se bude mimo jiné o miss mokré tričko.

Orientální večer
Prožít večer v rytmech Afriky a Orientu můžete v pátek 20. srpna v atriru Střediska kulturních a knihovnických služeb v budově bývalé jezuitské koleje v Chomutově. Program začíná v 19,30 hodin ochutnávkou čajů a ayurvédské kuchyně. Během večer uvidíte a uslyšíte hudebníky i tanečnice, vystoupí Farah, Orchidée Noire, Pavlína Kostková, Věrka Turečková, Jana Blašková, Kateřina Tabhaee Nechvátalová a Taratibu.

Festival tance a ohně
Pro milovníky tance se tento víkend koná i další akce – ve dnech 16. až 21. srpna se na zámku v Klášterci nad Ohří uskuteční již 4. ročník festivalu současného tance s mezinárodní účastí Siraex 2010. Pět večerních představení v exteriérech Sala Terreny chce představit široké veřejnosti bohaté spektrum tvorby současného scénického tance a pohybového divadla. Komponovaný týden, kde vystoupí absolutní profesionálové naší scény, absolventi HAMU, tanečních konzervatoří – mladí profesionálové, ale také neprofesionální soubory z celé ČR s tvorbou, která získala různá ocenění. Součástí jsou také taneční kurzy. Závěrečný večer s podtitulem lyrický proběhne v pátek od 20,00 hodin. Program najdete zde.
Na Siraex navazuje další přehlídka, tentokrát umění kovářského. Přehlídka Eurokov se bude konat od 20. do 22. srpna před Sallou Terenou.

Zámecká jízda veteránů
Na víkend 21. a 22. srpna je naplánována zámecká jízda veteránů na saské a české straně Krušnohoří. Startem pro výjezd veteránů bude renesanční zámek Augustusburg, jako cíl bude sloužit zámek Klášterec nad Ohří. Historické motocykly do roku výroby 1939 vyjedou ze zámku Augustusburg v sobotu v 9,15 hodin. Očekává se příjezd 70 motocyklů, které budou k vidění v Klášterci nad Ohří v lázeňském parku v Kyselce od 11,00 do 13,00 hodin. V neděli startují auta a motocykly do roku výroby 1970, uvidíte je ve stejný čas na stejném místě.

Pohádková jízda
V zooparku v Chomutově pokračují noční jízdy Safari expressem zahradou plnou pohádek a strašidel. Více se o této oblíbené prázdninové atrakci dozvíte zde.