e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nová turistická karta Dolního Poohří nabízí slevy i soutěž

publikováno: 18.7.2016, kategorie: Turistika, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Novou turistickou kartu, díky které mohou návštěvníci regionu Dolního Poohří využívat zajímavé slevy a ještě vyhrát třeba wellness pobyt, vydává Destinační agentura Dolní Poohří. K dispozici bude zdarma v informačních centrech.

„Navazujeme na úspěšnou 4K kartu, která fungovala v minulých letech a poskytovala návštěvníkům zajímavé slevy na vstupné. V mnohém jsme ji ale vylepšili,“ vysvětluje ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná. Nová turistická karta bude číslovaná a nepřenosná. Na rozdíl od 4K karty ji návštěvníci Dolního Poohří získají zdarma a platit bude delší dobu – od června do října. K dispozici bude v informačních centrech Dolního Poohří (Klášterec nad Ohří, Kadaň, Březno u Chomutova, Žatec, Louny, Jirkov, Chomutov) nebo u poskytovatelů slev.

A co mohou získat návštěvníci za výhody? Slevy na vstupném poskytne třeba zámek Červený hrádek, zoopark Chomutov, Horní Hrad, radniční věž v Žatci. Bonusy v podobě druhé prohlídky zdarma nabízí zámek Klášterec nad Ohří, Chmelařské muzeum v Žatci nebo Stekník, druhou hodinu zdarma můžete využít na Bowlingu Nový Svět v Lounech, v lázních Evženie v Klášterci nad Ohří si dokonce můžete na hodinu půjčit bezplatně pramici.

„Zejména pro návštěvníky z blízkého okolí je určena soutěž, spojená s kartou. Úkolem je nasbírat minimálně deset razítek z návštěvy zapojených atraktivit a poté odeslat kartu na naši adresu," informuje Libuše Novotná Pokorná.  Po uzávěrce, která je 14. listopadu, budou karty slosovány a na výherce čeká pět cen, mezi nimi například poukaz na wellness pobyt v Dolním Poohří, poznávací víkend či sud piva.

Projekt turistické karty podpořila Evropská unie v rámci Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko. Seznam jednotlivých míst i poskytované slevy je možné najít na letáčku, který je k dispozici v infocentrech společně s kartou, nebo na webu www.dolnipoohri.cz.

Foto: Josef Bláha, Destinační agentura Dolní Poohří.