e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci se můžete naučit žonglovat jako domorodci z Nového Zélandu

publikováno: 18.7.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Adéla Chlupová

Sdílet: facebook twitter google+

V rámci tradičního mezinárodního festivalu tance Siraex 2015 se v Klášterci nad Ohří může veřejnost přihlásit na jeden ze srpnových workshopů v doprovodném programu. Jedním z nich je „žonglování s POI“ – tanec původem z Nového Zélandu, který můžete vidět v nočním provedení na fotce. Další kurz je zaměřen na fotografování.

Jedná se o žonglování s míčky na provázku, profesionálové mají pomůcky zapálené. Při této činnosti se zpevní a procvičí zápěstí a lepší se koordinace pravé a levé ruky, kdy se každá pohybuje v jiné ose. Seminář vede Tomáš Poi Bartoš, který se tanci věnuje již 8 let. Cena workshopu je 500 Kč za 5 dní v termínu od 17. do 21. srpna 2015.

Druhým workshopem je fotografický seminář, který je zaměřen na dokumentární fotografii, zachycení pohybu a inscenovanou fotografii. Samozřejmě se kurzisté na začátku seznámí i se základy digitální fotografie, nastavení fotoaparátu a další. Seminář proběhne 16. a 18. srpna od 14,00 hodin ve zkušebně a 21. 8. si absolventi vyzkouší fotografovat tanec při večerním vystoupení v rámci festivalu Siraex. Cena kurzu je 150 Kč/1 seminář či 300 Kč za všechny 3 dny.

Na oba semináře je možné se přihlásit na tel.: 776 135 147 nebo na e-mail: r.ollie@seznam.cz. Na těchto kontaktech se také dozvíte více informací.