e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Letní kino ve Františkánských zahradách

publikováno: 18.7.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Tereza Gvoždiáková

Sdílet: facebook twitter google+

Po veleúspěšném nočním maratonu trilogie Pán prstenů pokračuje v Kadani promítání v improvizovaném letním kině ve Františkánských zahradách. Po 517 minutách epického Jacksonova vyprávění se tentokrát přijďte podívat v úterý 21. července na film o pravděpodobně nejznámějším českém cestovateli Miroslavu Zikmundovi.

Životopisný film Století Miroslava Zikmunda přináší osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti". Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s prezidenty, seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Zažil nástup demokracie a „všemocného" kapitalismu. Vydejme se napříč dějinami a nechme si vyprávět příběh minulého století prostřednictvím muže, který jej zažil.

vlastní sedačky klidně s sebou, jinak jsou přichystané lavice a samozřejmě ke koupi i něco malého k občerstvení. Vstupné  korun, začátek ve 22,00 hodin.