e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Chomutově o víkendu vypukne taneční horečka

publikováno: 18.6.2019, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Hokejová hala v Chomutově se od čtvrtka 20. června, stejně jako celé město, zaplní tanečníky z mnoha zemí. Až do soboty se tam koná Mistrovství světa v disco dance a disco freestyle Dance fever 2019. Do Chomutova se akce vrací již popáté. Na sobotní večer je připraven velký finálový program.

Obyvatelé i návštěvníci Chomutova mohou po celý víkend potkávat v ulicích skupinky cizinců v reprezentačních dresech. "Soutěžit se bude v disciplínách solo, duo, malé skupiny a formace, a to ve všech věkových kategoriích od mini dětí až po seniory. Divácky atraktivní jsou také disciplíny disco freestyle, ve kterých se využívá akrobacie a prvky sportovní gymnastiky," prozradila Eva Vlková, prezidentka Czech Dance Organization.

Fandit můžete i domácímu klubu Beethoven DC Chomutov, který je pořadatelem a zároveň účastníkem. Mezi soutěžícími nebudou chybět mistři ČR, ale též mistr světa Vítek Lukavec. 

Program Dance fever začíná již ve čtvrtek 20. června, každý den se soutěží od 10,00 hodin a v 19,00 hodin startuje vždy finálový program. Největší show se bude odehrávat v sobotu 22. června, kdy se koná slavnostní galavečer s nástupem všech národů. Program odstartuje za doprovodu chomutovské bubenické skupiny Oklep a diváci se mohou těšit na All Stars Parade i finálovou soutěž o Pohár města Chomutova.

Vstupenky na akci budou k dostání na pokladně SD Arény, vstupné na večerní finálový program je 160 Kč.

Foto: Dance Fever 2018, Dance Photo.