e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaň chystá víkend nabitý akcemi, vrcholem budou Pivní slavnosti

publikováno: 18.6.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední víkend školního roku bude v Kadani doslova nabitý akcemi. Sobota 23. června bude patřit mlsounům, protože se konají nejprve Jahodové a potom Pivní slavnosti. V neděli 24. června pak Mírové náměstí ožije lidovou hudbou.

Mírové náměstí, 23. 6. 2018, 8.00 – 12.00 
Jahodové slavnosti
Další víkendový farmářský trh bude ve znamení jahod! Budete si moci tradičně nakoupit potraviny od regionálních výrobců a pěstitelů, ale ani tentokrát nebude chybět doprovodný program. Po celou dobu trvání trhů pro Vás bude skvělé domácí marmelády vařit MarmeLinda. Její pochoutky si několikrát odvezly cenu z mezinárodní marmeládové soutěže v Anglii The World’s Original Marmalade Awards. Vyrábí je pouze z nejlepšího ovoce a nepřidává do nich žádné náhražky ani chemikálie. Přijďte marmeládu, kterou ocenili až v Británii, ochutnat sami. A třeba se i leccos přiučit, MarmeLinda se ráda podělí i o tipy, jak s vařením marmelády začít nebo svoje dosavadní pokusy vylepšit.

Mírové náměstí , 23.6. 2018, 12.00 – 22.00 
Pivní slavnosti
Kulturní zařízení Kadaň, p. o. ve spolupráci s pivovarem Chalupník zve na 7. ročník kadaňských pivních slavností. Návštěvníky čeká od poledne do desáté večerní bohatý program včetně odborné degustace, která bude probíhat pod dohledem porotců – zkušených sládků. Na dobovém voze bude probíhat prezentace přihlášených pivovarů a následně v odpoledních hodinách vyhlášení výsledků odborné i laické poroty. Soutěžit se bude o kadaňský korbel a zlatou zátku. Spolupořadatelem letošního ročníku pivních slavností je pivovar Chalupník Perštejn.
Velká stage ožije kulturním programem, v němž vystoupí country kapela Roháči, skupiny Camelot, Coda, So Fin a taneční skupina Barya a spol. a pivní slavnosti uzavře v deset hodin ohňová show.

Neděle 24. 6. 2018, Mírové náměstí
Festival lidových a dechových hudeb
K poslechu zahraje 24. června pět dechových kapel, které roztančí Mírové náměstí polkou, valčíkem a dalšími tradičními rytmy. Vystoupí například lidová a dechová kapela Sedmikráska z jižních Čech, mladý dechový orchestr sdružující převážně profesionální hudebníky a dva zpěváky pod vedením kapelníka Pepy Boháče. Těšit se můžete také na desetičlennou českomoravskou dechovku temperamentního ražení Březovanku v čele s Jiřím Vojtěchem. Stejně jako minulý rok nebude chybět ani dechová hudba Žatečanka, která patří mezi nejžádanější dechovky v Čechách. Její vystoupení budou opět provázet také mažoretky ze ZŠ Draguš Postoloprty, které patří v této disciplíně mezi špičky - několikrát získaly titul mistryň republiky, ale bodují i na celoevropských soutěžích. Poté zahraje hornická dechová hudba chomutovských dolů a na závěr se můžete těšit na oblíbený kadaňský orchestr Milana Baranijaka.

P.I.