e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hasiči v Postoloprtech oslaví 150 let sboru

publikováno: 18.6.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Dana Poštová

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 23. června proběhnou oslavy 150 let SDH Postoloprty. Celé oslavy začnou průvodem v 10,00 hodin od nádraží. Vystavena bude hasičská technika, v zámecké zahradě uvidíte vojenský historický tábor i simulátory, pro děti budou připraveny atrakce a spousta soutěží, k tomu muzika včetně kapely Brutus.

V průvodu půjdou Postoloprtské mažoretky, Lounská 13 a samozřejmě hasiči nejen z Postolprt. Účast přislíbili zástupci asi dvacítky sborů z okolí, hasiči z Raspenavy a partnerského města Wolkenstein. Na Mírovém náměstí bude vystavena hasičská technika, po příchodu průvodu bude nástup hasičů s ocenění nejlepším z nich.  Na námětí zahraje i Lounská 13 a hasiči předvedou několik statických ukázek zásahové činnosti. 

Od  dvanácti hodin v zámecké zahradě začne doprovodný program – ukázky kynologů, policie, záchranářů. Bude možno si prohlédnout vojenský historický tábor, ale i otočný simulátor dopravní nehody nebo hasičské modely. Pro děti jsou připraveny atrakce ve tvaru hasičské techniky, rukodělné dílny a od 14,30 hodin je bude na malém podiu bavit Míša s Vlastou. Na velkém podiu ve dvě hodiny po poledni zahraje kapela Kočkuzblajs, poté se budou střídat netradiční hasičské soutěže s vystoupením dětí ze Základní umělecké školy Postoloprty. Pokud budete mít zájem vyzkoušet si hasičské dovednosti, zde budete mít možnost a ještě získat hasičský suvenýr.  Podvečer a večer bude patřit hudbě. V 17,00 hodin zahraje kapela Staré tenisky a tu pak vystřídá kapela Brutus.

Celým dnem bude provázet Zdeněk Lukesle a Gabriel Danda. V zámecké zahradě budou i stánky s občerstvením. O historii sboru bude vydána brožura.

V souvislosti s oslavami bude v sobotu od sedmi hodin ráno uzavřeno parkoviště na Mírovém náměstí. Akci je finančně podpořena z Evropského fondu regionálního rozvoje, program Ahoj sousede 2014 – 2020 a Města Postoloprty.

P.I.