e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Letní odstávky 2022: Jak to bude v Mostě a Litvínově?

publikováno: 18.5.2022, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V Mostě se letos v létě celoplošná odstávka v dodávkách teplé vody opět nechystá. Odlišná situace je ve městě Litvínov, kde je v plánu dokončení tříleté obnovy hlavního tepelného napáječe. Pro obyvatele města Litvínova a Janova to znamená dvě kratší, maximálně dvou či třídenní denní odstávky.

Nejzásadnější akcí bude letos dokončení poslední etapy rekonstrukce tepelného napáječe v délce 2 600 m do města Litvínova, která začne samotným zásahem do potrubí napáječe v červnu. „Stejně jako v předchozích letech vybudujeme provizorní propojení tak, aby byli naši zákazníci bez teplé vody po co nejkratší možnou dobu. Z toho důvodu jsme naplánovali dvě kratší odstávky, kdy bude probíhat nejprve přepojení na provizorní potrubí a poté zpět na zrekonstruovaný úsek horkovodu,“ vysvětluje Tomáš Vraj, vedoucí útvaru CZT, společnosti Severočeská teplárenská. Pro obyvatele Litvínova to tak znamená pouze dvě kratší odstávky v okamžiku, kdy bude docházet k přepojení na provizorní potrubí a poté zase zpět na potrubí nové. První odstávka v délce dvou dnů bude probíhat během 7. až 8. června, druhá potom ve stejné délce v polovině srpna, konkrétně 17. až 18. srpna. Odstávka teplé vody se dotkne všech odběratelů ve městě Litvínov a Janov. Navíc samozřejmě i výměníkových stanic napojených na horkovod před hranicí města – konkrétně VS 1 Úpravna uhlí Komořany, DTS Vrbenský, VS Jezerní vodárna, VS 15 - plocha 7, VS Růžodolská výsypka, VS BUS COM Litvínov.

Práce během letních měsíců budou probíhat také v Mostě, kde bude největší investicí pátá etapa rekonstrukce městského horkovodního potrubí. Letos se odstávky teplé vody dotknou čtvrtí Pod Nemocnicí, Fibichova a Obránců míru a lokality Střed, konkrétně OC centrál a rezidence Odeon. V těchto lokalitách budou probíhat odstávky od 12. července. Někde budou pouze třídenní, ale například v lokalitě Střed potrvají až do 27. července. Kompletní rekonstrukcí projde v Mostě výměníková stanice č. 10 v ulici Družstevní. Zde však Severočeská teplárenská předpokládá jen jednodenní odstávku teplé vody v pondělí 11. července.

„Vím, že se stále opakuji, ale přesto bych znovu rád zdůraznil, že cílem odstávek není ztěžovat život našim zákazníkům, ale co nejlépe připravit tepelné zařízení na další topnou sezónu. Za způsobené nepříjemnosti i nepohodlí v důsledku těchto prací se odběratelům omlouváme,“ doplňuje Vraj.

Finální termíny všech odstávek a rozsah odběrných míst jsou zveřejněny prostřednictvím webových stránek www.setep.cz, www.ue.cz a za pomocí obou radnic. "Standardně připravujeme i informační letáky, které budou předány jednotlivým správcům odstavených objektů k vylepení do vchodů. Bližší informace budou i na telefonních číslech 476 447 830 nebo na 734 289 969," doplnila mluvčí teplárenské společnosti Miloslava Kučerová.