e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostecké divadlo přidalo osmou reprízu Noci na Karlštejně

publikováno: 18.5.2016, kategorie: Divadlo a film, autor: Tereza Braumová

Sdílet: facebook twitter google+

Uvedení obnovené premiéry Noci na Karlštejně na hradě Hněvín nad Mostem vzbudilo v publiku Městského divadla v Mostě veliké nadšení. Všech sedm termínů je více než měsíc před uvedením představení vyprodaných. Vedení divadla se tedy rozhodlo přidat další reprízu a to na neděli 26. června, opět od 21,00 hodin.

Hlavní ženskou roli v obnovené premiéře muzikálu Noc na Karlštejně Městského divadla v Mostě ztvární Lucia Jagerčíková. Osm repríz se uskuteční ve venkovních prostorách hradu Hněvín u příležitosti oslav 700. výročí narození Karla IV.

Luciu mostečtí diváci znají z muzikálů Zpívání v dešti (v roli Káti Seldenové), Cabaret (v roli Sally Bowlles) a z inscenace Postřižiny, jako Maryšku.

Pod širým nebem v kulisách hradu Hněvín v hlavních rolích uvidíte kromě Lucii Jagerčíkové také Miroslava Večerku. Dále se můžete těšit na Jakuba Dostála, Reginu Razovovou, Zdeňka Košatu, Williama Valeriána, Karolínu Herzinovou, Marcela Rošetzkého, Bohuslava Patzelta a mnoho dalších.

Noc na Karlštejně měla v mostecké činohře premiéru 17. září 2011. Otto Liška byl dokonce nominován na Cenu Thálie za roli krále Petra, kterého ve filmovém zpracování ztvárnil Waldemar Matuška.