e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cesta proti bolesti začne charitativním koncertem v Jirkově

publikováno: 18.5.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Milan Dzuriak, juniorský mistr ČR ve skoku do výšky, se rozhodl poprat se s vlastní nemocí a ještě podpořit postižené dítě z Jirkova. Vyrazí na cyklistickou jízdu kolem České republiky, kterou odstartuje charitativním koncertem v sobotu 27. června v Jirkově. Na začátku trasy se s kolem můžete přidat také.

Milan Dzuriak sportem žije, ale v posledních letech mu život komplikuje bolest. Lékaři mu zjistili vrozenou vadu kyčlí, kvůli níž musí s vrcholovým sportem skončit. Oslovil ale vedení města s tím, že chce bojovat netradičním způsobem.

V informačním centru v Kostelní ulici, na městském úřadě a na zámku Červený hrádek budou v prodeji trička k této akci. A v sobotu 27. června od 15,00 hodin proběhne charitativní koncert na jirkovském náměstí Dr. E. Beneše. Organizátor pozval kapelu Jaksi taksi, jirkovské W2TON a rapera Revoltu. Vystoupí také chomutovská TerryDance Company. Vstup bude zdarma, ale bude připraveno několik možností finanční podpory akce, detaily se ještě plánují.

Sám Milan Dzuriak vystartuje po skončení koncertu z jirkovského náměstí po Chomutovské ulici k cyklostezce. Přidat se k němu může po uvedené trase kdokoliv, komu je jeho myšlenka sympatická, a nemusí vůbec běžet přes celou republiku. Stačí k restauraci U Pratura u Podkrušnohorského zooparku, tam končí úvodní část cesty. Své cestování bude odvážný cyklista popisovat na facebookové stránce nazvané Cesta proti bolesti, kde jsou už dnes zveřejňovány informace a fotografie.

Charitativní aktivity mají v Jirkově dlouholetou tradici a jsou vždy velmi úspěšné. Ukázalo se to například na letošním březnovém Týdnu pro Kuře, kdy se na akcích vybralo přes 65 tisíc korun. Již sedmým rokem přispívají Jirkováci svým nákupem na adventních trzích, kdy se během dvou dnů vyšplhá částka určená handicapovaným dětem minimálně na 70 tisíc korun. Předloni měla také velký ohlas kampaň Jirkov jede o 106, která pomohla místnímu spolku pořídit nové auto pro převoz handicapovaných dětí do škol.