e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Karel IV. i alchymista Kelley v divadelním létě na Hněvíně

publikováno: 18.4.2022, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Oblíbený muzikál Noc na Karlštejně, Goldoniho komedie Sluha dvou pánů, pohádka Lotrando a Zubejdo a návrat císařova alchymisty Kellyho ve hře Golem - takový je program Divadelního léta na Hněvíně. Mostecké divadlo tam bude hrát v červnu.

Hra trojice Voskovec - Werich - Ježek Golem aneb Císařův alchymista Kelley po staletích opět na Hněvíně měla na hradě premiéru vloni v září a v červnu se bude hrát čtyřikrát. Nechybí ani populární muzikál na motivy Jaroslava Vrchlického Noc na Karlštejně. Ten mostecké divadlo uvádí na Hněvíně už od roku 2016.

Představení na hradě začnou už první červnový den a určena jsou pro školy. Pro veřejnost se začne hrát v pondělí 13. června představením Carla Goldoniho Sluha dvou pánů s Jiřím Krausem v hlavní roli. Dětem je určena pohádka Lotrando a Zubejda, kterou mohou vidět v neděli 26. června od 14,00 hodin.

Vstupenky jsou již v prodeji v pokladně mosteckého divadla, na představení pro dospělé stojí 350 korun, na pohádku 200 a 100 korun. Večerní představení začínají v devět hodin.

Foto: Představení Golem, foto T. Branda.