e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

S mosteckým muzeem na výpravě kolem světa

publikováno: 18.4.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Mostecké muzeum připravilo na duben a květen sérii povídání, která vás přenesou do čtyř koutů čtyř kontinentů. První výprava do australské buše se koná ve čtvrtek 21. dubna od 17,00 hodin a povede ji František Dočekal. Další tři přednášky se konají v květnu.

Touha jménem Austrálie se jmenuje kniha, kterou o svém půlročním pobytu na farmě i národních parcích napsal Mostečan František Dočekal a ilustroval ji výtvarník Josef Zedník. Dobrý tipem je zajít si před přednáškou prohlédnout výstavu umění australských domorodců, která je otevřena v muzeu. O zmiňované knize a Austrálii se toho můžete spoustu dozvědět na stránce www.australie-kniha.eu.

O své pouti od kostela sv. Jakuba v Bedřichově Světci ke katedrále sv. Jakuba v Santiagu de Compostela bude 3. května vyprávět Manfred Hellmich. 19. května dorazí do muzea Tomáš Matějovský, který projel na motorce Chile a Bolívii. A do Asie a na Blízký východ vás zavede vyprávění Jaroslava Jančíka Tajemná Persie o nedávné cestě do „osy zla“ – do šiítského Iránu.

Všechny přednášky začínají v 17,00 hodin v podkroví muzea, vstupné je 20 Kč.