e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Velikonoční koncert

publikováno: 18.4.2011, kategorie: Hudba, autor: Bohumil Vitásek

Sdílet: facebook twitter google+

Kulturní centrum Duchcov a Domov české hudby o.p.s uvádějí velikonoční koncert vážné hudby na zámku Duchcov. Koná se 21. dubna v 19.00 hodin ve Valdštejnském sále Státního zámku Duchcov. Skladby Josefa Suka a Antonína Dvořáka přednese soubor České trio.

Program:

Josef Suk: Klavírní trio op.2
Allegro
Andante 
Allegro assai

Antonín Dvořák: Klavírní trio f moll op.65
Allegro ma non troppo
Allegretto grazioso
Poco adagio
Finale. Allegro con brio

Interpreti:

Dana Vlachová - housle, Miroslav Petráš - violoncello, Milan Langer - klavír

Soubor špičkových kvalit, je dnes známo po celém světě jako reprezentant slavné umělecké tradice české komorní interpretace, jejíž historie vede až k devadesátým létům devatenáctého století, kdy vzniklo první klavírní trio tohoto jména. Jeho bohatá koncertní činnost zahrnuje ročně desítky koncertů doma i v zahraničí.

Vedle pravidelného vystupování na evropských koncertních pódiích si získalo trio svou pevnou pozici i u zámořských posluchačů - ve Spojených státech amerických a v Japonsku. Bývá pravidelným hostem významných mezinárodních hudebních festivalů.

Odborné hudební kritiky koncertních vystoupení i nahrávek Českého tria oceňují především kompaktnost souboru, přestože je tělesem výrazných hráčských individualit, mistrovství a čistotu hudebního stylu, vroucnost a hloubku projevu i jeho spontánnost a temperament.

 http://www.czechtrio.cz