e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatecká Dočesná nebude ani letos, nahradí ji menší programy

publikováno: 18.3.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

"Tradiční Dočesná se v Žatci letos neuskuteční kvůli složité epidemiologické situaci, u níž nelze předvídat, zda a jak se v příštích měsících změní," informovala žatecká radnice. Stejně jako vloni ji nahradí série menších akcí nazvaná Žatecká Dočesná jinak.

docesna_jinak.pngMěsto se i letos rozhodlo podpořit místní organizátory. Vloni se díku tomu v září uskutečnila celá řada menších akcí. První zářijový víkend se konaly programy na Chmelařském náměstí, v klášterní zahradě či zakončení prázdnin v pivovaru. Letos chce radnice v Žatci uvolnil milion korun s tím, že je připravena podpořit až 100 procent nákladů akce. Podmínkou je termín konání od července do září a místo konání Žatec a jeho místní části. Komise pro kulturu a cestovní ruch doporučuje pořadatelům akce uskutečnit v dny, kdy se měla konat Žatecká Dočesná, tedy 3. a 4. září.

"Pořadatelé mohou o příspěvek žádat do 5. května, informace o schválení částky a její výši dostanou nejpozději do 28. května. Žádosti o příspěvek lze získat na podatelně městského úřadu nebo na webu města," informoval Tomáš Kassal.

Foto: Městské divadlo Žatec, Fotoklub Žatec.