e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Týden s Kuřetem v Jirkově bude plný akcí

publikováno: 18.3.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Jirkov se již poněkolikáté zapojuje do charitativní akce na pomoc dětem. Týden s Kuřetem bude probíhat od 23. do 29. března. Zapojí se do něj děti z místních škol, neziskové organizace a senioři. Pro veřejnost je připravena série akcí, v níž může přispět každý.

Organizace Archa 777, spolek z Jirkova se stala spojencem Kuřete a rozhodla se uspořádat celý týden sbírkových akcí na pomoc dětem. Stejně jako při Jirkovském adventu se do Týdne s Kuřetem zapojilo hned několik organizací. Sbírky budou pořádány dětmi ve školách, které chystají prodejní akce výrobků, charitativní pečení a prodej trdelníků a nejrůznější sportovní turnaje. Startovné z turnajů, stejně jako výtěžek z prodejních akcí poputuje ke Kuřeti. Stejnou měrou se zapojují i jirkovští senioři z Městského ústavu sociálních služeb, kde budou od pondělí 23. března pořádána netradiční sportovní a vědomostní klání. A startovné opět pomáhá.

A jak můžete pomoci Vy? Možností je hned několik. Během Týdne pro Kuře se po celém Jirkově konají kulturní a sportovní akce pro veřejnost. Hned v pondělí bude na náměstí Dr. E. Beneše odstartována Velká hra pro Kuře. Malí detektivové mají za úkol získat tajné heslo pro vstup do knihovny. V Městské knihovně pak proběhne Čtení pro Kuře s Petrou Braunovou, protože Čtení pomáhá.

Galerie Jirkov zahajuje v pondělí 23. 3. výstavu Pohádky pro šikovné ruce. Páteční odpoledne je pak věnováno Pohádkovému tvoření. Část vstupného putuje Kuřeti. Stejně tomu bude i v Domě dětí a mládeže Paraplíčko, které má připravena dvě tvořivá odpoledne. Úterní pletení z pedigu a čtvrteční keramickou dílnu. Páteční odpoledne bude ve znamení stolních her.

Chybět nesmí ani kulturní program. Jirkovské seniorky spolu s dětským sborem Zvoneček a Ženským komorním sborem pořádají ve středu 25. března Benefiční koncert v Kulturním domě Jirkov. Začátek koncertu je v 18,00 hodin a vstupné pomáhá. V pátek odpoledne se na náměstí Dr. E. Beneše představí Okresní myslivecký spolek. K myslivosti patří trubači, kynologie a myslivecké tradice, to vše spolu se soutěžemi pro děti bude připraveno již od 15,00 hodin. Dobrovolné vstupné pomáhá.

Týden s Kuřetem pokračuje i během víkendu. V sobotu ve 14,00 hodin začínají v Městských sklepích netradiční prohlídky – Pohádkové živé sklepy pořádané organizací KVIZ Jirkov, Domem dětí a mládeže Paraplíčko a Dětským domovem Vysoká Pec. Před vstupem do sklepů bude po celé odpoledne probíhat velikonoční workshop a kulturní program v režii dětí z Dětského domova Vysoká Pec. Vstupné pomáhá.

A vstupné pomáhá i v Lezecké aréně Jirkov, kde celý víkend Lezeme s Kuřetem. Aréna je otevřena od 10,00 do 22,00 hodin.

Chcete se zapojit do kampaně a nemáte čas navštívit některou z plánovaných akcí? Staňte se spojencem Kuřete příspěvkem do kasičky, která bude umístěna na Městském úřadu v Jirkově.