e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zimní sněhové tvoření na Horním Hradě

publikováno: 18.2.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Skořepová

Sdílet: facebook twitter google+

Pro nedočkavé turisty je na sobotu 21. února připraveno zimní tvoření na Horním hradě u Stráže nad Ohří. Ledové a zmrzlé zimní hrátky se budou konat od 11,00 do 15,00 hodin a zkusíte si vyrobit třeba mandalu na sněhu nebo iglú. Kromě kreativní tvorby čeká návštěvníky i Putování za ledovou královnou a bude se i kde ohřát.

K tvoření použijeme barvy, špachtle, lopaty, lžíce, nože, cokoli se nám bude hodit. Tvoření se meze nekladou a budeme moci vytvářet společná díla, nebo si každý vytvoří to své, dle svých představ. Mohou to být barevné mandaly, sochy ze sněhu nebo ledová duha, kterou vás naučíme vyrábět. Sníh již schraňujeme i pro stavbu iglú.

Během dne také proběhne herní program, který je tématicky ucelený a proto bude probíhat ve dvou blocích (od 11.30 a 13.00 hodin). Samotná hra "Putování za Ledovou královnou" je inspirovaná pohádkou Hanse Christiana Andersena.Během dne se můžete ohřát ve vytopené místnosti a dát si něco dobrého k jídlu i pití. Počasí v současné chvíli přeje a snad tedy nebudeme nutné sáhnout k náhradnímu programu, který je také připraven (tvorba masek a divadlo).