e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Casanova provede prťata duchcovským zámkem

publikováno: 18.2.2015, kategorie: Pro děti, autor: Marian Hochel

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní sezóna na zámku Duchcov začíná až koncem března, již v únoru však pořádá mimořádné prohlídky pro nejmenší návštěvníky. „Casanova dětem“ – tak se jmenuje speciální zážitkový program pro nejmenší, kteří mohou zavítat na zámek v doprovodu paní učitelek přes všední dny v posledním únorovém týdnu. Prohlídky budou zaměřeny na rozvoj poznávacích a tvůrčích dovedností v kontextu historických interiérů oživlého šlechtického sídla. A nebude v nich chybět Casanova.

„Nikdo si dnes nedovede představit, jak těžké to bývalo v zimě na zámku! Nikdo si netroufne opustit reálný svět současnosti – tedy až na děti! A právě těm bych chtěl věnovat svá únorová dopoledne a vzít je do míst, která běžně neuvidí. Snad ony budou pak nositeli mé fantazie…,“ vzkazuje s úsměvem novodobý Giacomo Casanova, kterého ztvární osvědčený představitel této role Petr Stolař z Divadla V Pytli.

Děti se na zámku setkají nejen s Casanovou, ale i s dalšími bytostmi z dávné zámecké historie. Připravena bude zámecká společnost, hádanky, škola tance, scénky a mnoho dalších překvapení. V rámci prohlídek se malí návštěvníci podívají do Valdštejnského sálu, Biliárového křídla zámku a budou moci nahlédnout i do zámeckého sklepení. „Strašidel se bát nemusí, ty totiž zažene vynalézavý Casanova. Jak se mu to povede, zatím neprozradíme. Můžeme však ubezpečit, že na to není potřeba žádných kouzel,“ uvedl kastelán zámku Marian Hochel.

Oživené prohlídky pro nejmenší pořádá správa zámku Duchcov s Divadlem V Pytli od 23. do 27. února 2015 vždy od 8,15 do 12,00 hodin, délka jedné prohlídky je 40 minut. Vstupné činí 70 Kč na osobu, pedagogický doprovod má vstup zdarma. Rezervace prohlídek je nutná předem na telefonním čísle 417 835 301 nebo e-mailem na adresu zamekdux@seznam.cz. 

Foto: Tomáš Znojemský.