e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dan Bárta a Alice vyráží na výjimečné turné a zastaví se v Chomutově

publikováno: 18.1.2016, kategorie: Hudba, autor: Marie Holoubková

Sdílet: facebook twitter google+

Dan Bárta se po rozsáhlém turné s Illustratosphere a vyprodaném koncertu v pražském Divadle Archa vrhá do dalšího projektu, tentokrát se skupinou Alice. Jedna z nejzásadnějších českých rockových kapel 90. let Alice se vydá začátkem roku 2016 na turné v původní sestavě! Jedním z míst, kde je můžete slyšet, bude i chomutovské divadlo.

Neopakovatelná vzpomínková série s názvem 100/4 TOUR je oslavou 25. výročí vzniku skupiny. Původem plzeňská skupina, která se do širokého povědomí zapsala již v roce 1991 úspěšným albem YEAH! bude nyní k vidění ve své nejslavnější sestavě.

Zahájení tohoto zcela výjimečného turné proběhne 21. ledna ostravským koncertem. Následovat bude Zlín, Krnov, Chomutov, České Budějovice, Pardubice, Olomouc, Brno, Ústí nad Orlicí, Praha, Mladá Boleslav, Jablonec nad Nisou a Plzeň. Muzikanti (Dan Bárta – zpěv, Lumír Václavík – sólová kytara, Martin Střeska – kytara, Zdeny Podskalský – baskytara a Jiří Mikeš Milý – bicí) během vystoupení představí průřez vydanými alby Yeah!, Ústa hromů a Alice. Fanoušci si budou moci naživo opět vychutnat hity jako Ani náhodou, Ráj se mnou nehledej, A to tě trochu bolí a mnoho dalších.

„Klidně se to mohlo jmenovat sentiment tour, o ten jde především. Aby někdo nepropadal dojmům nebo ho nenapadaly všetečné otázky, naši fanoušci z těch dob už mají odrostlé děti, přišel čas se znovu setkat. O žádnou resuscitaci se tedy nejedná, jen o setkání po letech. A pětadvacet let od skoku do kalných vod českého šoubyzu je pro mne osobně velmi dobrý důvod. Do ledna mi trochu i poporostou vlasy,“ dodává Bárta.

Koncert v Chomutově se koná ve čtvrtek 28. ledna v Městském divadle. Vstupenky v předprodeji stojí 300 Kč, na místě 400 Kč.