e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vše o ženách – dámská jízda i pro muže

publikováno: 18.1.2013, kategorie: Divadlo a film, autor: Lucie Rychecká

Sdílet: facebook twitter google+

Anna Šišková, Jana Krausová a Jitka Schneiderová – tři výborné herečky, každá hned v pěti rolích. To je první představení, které nabídne Městské divadlo v Chomutově v roce 2013. Představení se hraje v pondělí 21. ledna v 19,00 hodin.

Komedie Vše o ženách patří mezi nejhranější hry jednoho z nejvýznamnějších současných chorvatských dramatiků Miro Gavrana, autora tří desítek her inscenovaných s úspěchem po celém světě. Je to skvěle napsaný part pro herecký koncert tří postav, jimž dává široký prostor v nejrůznějších obdobích ženského života. Touha, štěstí, přátelství, láska, nenávist – tato „velká“ témata jsou nahlížena z konkrétních osudů a vypjatých životních momentů protagonistek. Na scéně se tak střídají scény vyvolávající smích s momenty až lehce tragickými.

Podtitulek hry uvádí, že je to komedie o mužích. Má to svou „ženskou“ logiku. Jestliže jde o Vše o ženách, je jasné, že se tu o sobě něco dozví také zástupci druhého pohlaví. Možná to nebude vždy poznání nejlichotivější, ale rozhodně bude zajímavé – zábavné a zároveň pravdivé.