e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tom Zvardon a přátelé v teplickém klubu

publikováno: 18.1.2013, kategorie: Hudba, autor: JP

Sdílet: facebook twitter google+

Pestrost, barevnost a žánrový přesah patří k atributům kytaristy a skladatele Tomislava Zvardoně, zakladatele kapely Duende, který přichází s novým projektem, spojujícím dvě osobnosti odlišných hudebních žánrů. Představit ho přijede v sobotu 19. ledna od 20,00 hodin do teplického Jazz clubu.

Ke spolupráci přizval česko-nigerijsou zpěvačku Marianu Wesley, která působila mnoho let v kapele Prague Conspiracy, a která svým osobitým způsobem obohacuje a podtrhuje směr, kterým se ubírá nejen autorská tvorba Tomislava Zvardoně, ale i jeho spolupráce s řadou skvělých hostů. Jak sám název projektu napovídá, především spřátelených muzikantů, kteří si s lehkostí pohrávají s dostatkem prostoru, který se jim nabízí. Co koncert, to hudební osobnost a jedinečný zážitek.

V novém projektu zaujme především stylová rozmanitost a balancování nahraně žánrů. Latinské taneční rytmy se střídají s jazzovými, popovými a flamenco prvky. Sestavu doplní profesionální hudebníci, na bicí a cajon Adrian Ševeček a vytříbený zvuk kontrabasu uslyšíte v podání Madly Vyhnánkové.