e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nový ročník grantu Spolužití odstartoval

publikováno: 18.1.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Gabriela Sáričková Benešová

Sdílet: facebook twitter google+

Litvínovská uhelná ze skupiny Czech Coal vyhlašuje grant Spolužití pro Litvínov pro rok 2012. Grant byl poprvé vyhlášen v loňském roce, kdy došlo k vypovězení dlouholeté partnerské smlouvy s litvínovskou radnicí. Je určen na podporu místních organizací, spolků, zájmových sdružení. Jeho cílem je pomoci projektům a aktivitám z oblasti vzdělávání, kultury a sportu.

Žádosti do grantu budou letos přijímány průběžně a vyhodnocovány nově ve čtvrtletních cyklech. Výše podpory bude posuzována individuálně. Přednost budou mít žádosti o příspěvek na podporu činnosti žadatelských organizací (např. náklady spojené s dopravou, nákup dresů či pomůcek, výjezdy na soustředění apod.). V případě finančně náročných projektů bude jedním z kritérií při rozhodování o výši příspěvku také případné zajištění spolufinancování z dalších zdrojů.

Zájemci mohou žádosti o podporu svých projektů posílat v libovolném formátu bez speciálního formuláře buď písemně na adresu společnosti (L. Novotná, odbor komunikace Czech Coal a.s., V. Řezáče 315, 434 67 Most) nebo elektronicky (l.novotna@spoluziti.cz). Je však nutné, aby v žádosti uvedli tři základní body projektu, které by jej dostatečně charakterizovaly včetně předpokládaných nákladů.