e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Podpořte Zoopark, ne podvodníky

publikováno: 18.1.2010, kategorie: Zajímavosti, autor: Martina Pelcová

Sdílet: facebook twitter google+

Podkrušnohorský zoopark se zcela distancuje od osoby či skupiny osob, které v poslední době žádají obyvatele města Chomutova formou podomního prodeje o zakoupení drobných i potravinářských výrobků. Výtěžek z prodeje má být údajně použit na podporu chovu zvířat. Zoopark se nepodílí na organizování podobné formy podpory.

Příznivci Zooparku mohou zvířata podpořit jinými způsoby.

Nejjednodušší je zaslání darovací SMS. Stačí zaslat SMS ve tvaru DMS PZOO HESLO např. DMS PZOO MEDVED na tel. číslo 87 777. Podpořit můžete zvíře, které si vyberete v seznamu hesel na www.zoopark.cz v sekci dárcovská SMS. Cena DMS je 30 Kč.

Pokud chcete své oblíbené zvíře podpořit víc a stát se na jeden rok jeho adoptivním rodičem, vyplňte formulář o adopci na www.zoopark.cz, kde najdete také seznam zvířat určených k adopci spolu s finančními částkami. Adopci lze zaplatit převodem na účet nebo hotově ve správní budově Zooparku. Kromě darovacího listu obdržíte malý dárek a budete pozváni na oslavu Dne adoptivních rodičů.

Máte oblíbené zvíře a částka na jeho adopci je nad Vaše finanční možnosti? V letošním roce se nově můžete stát jeho sponzorem. Vyberte si jakékoliv zvíře ze seznamu zvířat a darujte na jeho chov a výživu libovolnou částku vyšší 300,-Kč, kterou odešlete na účet KB Chomutov č. 18439441/0100. Jako upomínku získáte sponzorský list.

Další možností podpory je zaslat finančního obnos na bankovní účet v KB Chomutov č. 43 – 3093830217/0100. Přispějete tím do Veřejné sbírky na chov ohrožených druhů zvířat chovaných Zooparkem.