e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské Vánoce: Do světa kouzel přenese Richard Nedvěd i Saxana

publikováno: 17.12.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Čtvrtý adventní víkend Chomutovských Vánoc je doslova nabitý nejrůznějšími představeními, ze kterých si vybere každý. Diváci si užijí kouzlení, divadla i tance. Sobota na náměstí ožije v devět hodin ráno, stánky zaplní středověcí řemeslníci z Království Danar a ukáží, jak se dříve vyráběly meče, předlo či spravovaly hrnce.

V deset hodin je program určený pro děti, budou si moci vyrobit nejrůznější vánoční ozdobičky. Odpoledne, v jednu hodinu, zaplní pódium břišní tanečnice. Vystoupení s názvem Babičky si odskočily od pečení cukroví ovládne Trio Misura Flamenco ze Střediska volného času v Chomutově. 

Že je vánoční čas kouzelný potvrdí ve dvě hodiny komik a kouzelník Richard Nedvěd. Jeho vystoupení spojuje vtip a magii. Americký styl humoru předvádí kouzelník zatím jako jediný v republice. Lidé ho mohou znát z pořadu Na stojáka. 

Ze světa kouzel nevybočí ani další představení. Divadlo Hnedle Vedle uvede ve tři hodiny show pro děti s názvem Saxana je hnedle vedle. Petra Černocká připravila pro nejmenší i větší ratolesti hodinu plnou legrace a krásných písniček. Sobotou provede moderátor Aleš Lehký.

Neděle začne pěkně z divoka v deset hodin dopoledne. Ve vyhřívaném stanu se totiž usadí Šmoulové a s dětmi si užijí karneval. Modré postavičky budou v nadživotní velikosti a děti si s nimi budou moci zatančit nebo se vyfotit. 

Odpoledne bude patřit milovníkům českých písniček. Program Z babiččiny krabičky a dědečkova kufru začne ve dvě hodiny a zazní při něm písně Karla Hašlera i z doby První republiky. 

Od půl páté bude hudební program pokračovat. Vánoční písně zahraje Big band Zdenka Tölga. Jeho blok přeruší v pět hodin rozsvícení 4. svíce na adventním svícnu. Nedělí provede moderátor Radek Jirgl. 

Podrobný program Chomutovských Vánoc najdete na webu www.echomutov.cz/vanoce