e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Z čeho všeho se dá vyrobit vánoční stromeček?

publikováno: 17.12.2012, kategorie: Výstavy, autor: Pavla Kopecká

Sdílet: facebook twitter google+

Vypravíte-li se na vánoční trh Augustusmarkt v Drážďanech, ve čtvrti Neustadt na pravém břehu Labe, který je letošní drážďanskou novinkou, máte to jen pár metrů do muzea saského lidového umění v historické budově Jägerhof. V době adventu jsou v muzeu na všech třech podlažích nádherně tradičně zdobené vánoční stromečky. A jsou zde přítomni různí výrobci a znalci lidových uměleckých rukodělných technik, kteří svá díla současně prodávají.

V druhém poschodí muzea se nyní vystavují také vánoční stromečky trochu jiného druhu. Jeden z nich je vyroben z koštěte a inspirován veselou příhodou Petersona a jeho kocourka Finduse, dvou hlavních postav z dětské knihy známého švédského autora Svena Nordqvista. Peterson si totiž zlomil nohu a nemohl jít obstarat vánoční stromeček. Ale bez stromečku by to nebyly Vánoce, tak si spolu s Findusem vyrobil stromeček z obyčejného koštěte. Z čeho všeho se ještě vánoční stromeček dá vyrobit, uvidíte na výstavě.

Výstava je otevřeno do 20. ledna 2013 denně mimo pondělí od 10,00 do 18,00 hodin na adrese Jägerhof, Köpckestraße 1. Vstupné pro dospělé je 3 EUR, děti do 17 let neplatí vstupné.