e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Medové Vánoce se vrací a s nimi soutěž v pečení

publikováno: 17.11.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Spolek krušnohorských včelařů společně s městem Litvínov a Okresní agrární komorou obnovují oblíbenou tradici Medových Vánoc ve Schole Humanitas v Litvínově. Konat se budou druhý adventní týden 8. a 9. prosince. Pořadatelé nyní vyhlašují tradiční soutěž v pečení medového pečiva.

"Soutěž v pečení medového vánočního pečiva patřila vždy k tradicím při Medových Vánocích," říká zakladatel této včelařské akce Petr Táborský. "Pravidla jsou zcela jednoduchá - připravit pro výstavu a následné ochutnání vzhledově pěkné a chuťově výtečné vánoční pečivo," připomíná.

Jedinou podmínkou je, že výrobek musí obsahovat med. Pro tento účel si mohou zájemci, či zájemkyně vyzvednout sklenici medu ve Včelařském centru v Lomu v ulici ČSA nebo v Informačním centru Litvínov. Med je možné vyzvednout od 27. listopadu. Soutěžní vzorky a pečivo pro ochutnávku je nutné odevzdat nejpozději 7. prosince v Informačním centru Litvínov nebo Včelařském centru Lom.

"Pečivo bude vzhledově a chuťově hodnotit porota složená ze zkušených pojídačů cukroví. Zcela určitě v ní nebude chybět Luboš Stráník, který v porotě pracoval i v minulosti," doplňuje Petr Táborský.

Medové Vánoce budou probíhat v pátek 8. a sobotu 9. prosince. V programu nebude chybět dopoledne pro školy a školky, přednáška pro odborníky, výstava včelařských potřeb a výrobků pro veřejnost a posezení u medoviny s kapelou Stráníci. Podrobný program vám včas přineseme v našem Speciálu Vánoce plné zážitků, který začíná už 20. prosince.