e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Cenu města Mostu za rok 2008 získá Clavis cordium

publikováno: 17.11.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Alena Sedláčková

Sdílet: facebook twitter google+

Ženský pěvecký sbor Clavis cordium bude držitelem Ceny města Mostu za rok 2008. Rozhodli o tom mostečtí zastupitelé, nikdo z nich nehlasoval proti tomuto návrhu. Clavis cordium, v jehož čele stojí sbormistryně Eva Šimková, získá toto prestižní ocenění za úspěšnou a dlouholetou reprezentaci města. Sbor Clavis cordium Cenu převezme dne 24. listopadu v obřadní síni magistrátu.

Návrhy na Cenu zasílají na odbor školství, kultury a sportu mosteckého magistrátu občané či kolektivy. Letos na úřad doputovalo 23 návrhů.

Cena města Mostu je především morálním oceněním a je udělována za výrazná umělecká, vědecká a jiná díla mající vztah k Mostu nebo za přínos k rozvoji města Mostu ve všech jeho oblastech. Udělena může být jak jednotlivci, tak právnickým osobám či kolektivům. První Cenu města Mostu za rok 1989 získalo Občanské fórum Divadla pracujících a Občanské fórum Mostecka. V dalších letech pak řada dalších osobností jako například Josef Zedník, František Krtička a kolektiv chirurgie či Josef Masopust.