e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Mostě začalo vysílat nové rádio, zaměřené na regionální muziku

publikováno: 17.10.2016, kategorie: Hudba, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Jen pár dní poté, co skončilo vysílání mosteckého Gama rádia, se objevila zajímavá náhrada – Radio Ponte Records. Jak už název napovídá, je spojené s mosteckým nahrávacím studiem Míry Kuželky. Minulý týden začalo vysílat na internetové síti radionomy. Zaměřovat se bude hlavně na regionální kapely.

„Přemýšlel jsem nad tím už dlouho a konec Gama rádia to urychlil,“ vysvětluje Míra Kuželka. Internetové rádio vysílá právě z jeho nahrávacího studia Ponte Records v Mostě. Jeho cílem dát prostor regionálním muzikantům všech žánrů a posluchačům přinášet muziku, kterou jinde nemohou slyšet. „Ve studiu potkávám spoustu muzikantů, a tak vím, kolik energie musí vydat, kolik let strávit u hudebního nástroje, kolik hodin ve zkušebně, kolik peněz musí investovat, aby natočili desku... a výsledek se pak dostane k pár lidem. A to je škoda. Proto chceme dát prostor regionálním kapelám, které obráží kluby, ale do rádií se těžko prosazují,“ říká o plánech rádia Míra Kuželka. A jak dodává, pojmem regionální nemíní ani tak domovské severní Čechy jako spíš charakter kapel.

Muziku prokládá kulturní servis, zaměřený na zajímavé akce na severu Čech. „Nejen koncerty a festivaly, ale i mimohudební aktivity. Posluchači se dozví, co se bude dít o víkendu a další tipy,“ informoval majitel stanice. S běžným zpravodajstvím rádio nepočítá: „Špatných zpráv jsou plná rádia a ani by to tomuto projektu neslušelo.“ Kromě kulturního servisu bude stanice nabízet i rozhovory s muzikanty, ať už těmi, kteří projdou nahrávacím studiem, nebo budou mít v okolí Mostu koncert. Spolupracuje přitom i s velkou databází kapela a muzikantů, shromážděnou na webu http://hpm.napalmed.cz/. Do budoucna počítá Rádio Ponte Records také s oblíbenými hitparádami. „Stále hledáme novou muziku, takže uvítáme kontakty na kapely i tipy posluchačů,“ uzavírá Míra Kuželka. 

Poslouchejte on-line zde.