e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovský Aquasvět přivítá první návštěvníky již tento pátek

publikováno: 17.10.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Šárka Schönová

Sdílet: facebook twitter google+

Testovacím provozem prošel nový plavecký areál Aquasvět v Chomutově na výbornou, může tedy v pátek 19. října přivítat širokou veřejnost. „Úderem 15. hodiny se odstartuje běžný provoz bazénu, na který Chomutované netrpělivě čekali. Areál bude sloužit plaveckému oddílu, kondičním plavcům, rodinám s dětmi, kojencům, prostě všem, kteří jsou vodomilové,“ sdělil primátor města Jan Mareš.

Kapacita areálu je 320 osob, proto se v prvních dnech mohou u pokladny tvořit fronty. „Především v pátek počítáme s velkým zájmem nedočkavých návštěvníků, proto jsme připravili pro děti, které by se do bazénu z kapacitních důvodů nedostaly, pohádky v kině Svět zdarma,“ upozornila Věra Flašková, jednatelka Kultury a sport Chomutov.

Z hygienických důvodů nebude do bazénu umožněn vstup návštěvníkům v bermudových plavkách. Ceník a podrobné informace o systému slev na stránkách provozovatele areálu společnosti Kultura a sport Chomutov www.kultura-sport.cz. Nový bazén najdete u Kamencového jezera, kde vyrostl areál zahrnující Zimní sportovní halu, kino a nyní i aquapark.