e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Fotografové Dolního Poohří mají poslední dny na poslání soutěžních snímků

publikováno: 17.9.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Využijte krásné babí léto, vydejte se prozkoumat Dolní Poohří a ulovte ten nejlepší snímek. Fotografická soutěž  Poohří vaším objektivem se blíží do finále, fotografové mají čas už jen do konce září na poslání svých soutěžních snímků.

Tradiční fotografická soutěž Destinační agentury Dolní Poohří, která má letos téma „Turista v Poohří“ měla neobvyklý začátek. Startovala uprostřed nouzového stavu, během kterého byly vycházky do přírody jednou z mála možných aktivit. V průběhu léta se však turistická sezóna naplno rozběhla a  díky omezeným možnostem cestování do zahraničí se stalo i Dolní Poohří vyhledávanou destinací. „Jsme velmi zvědavi, jak téma Turista v Poohří v této zvláštní době fotografové vystihnou a zda se promítne do jejich snímků. Zajímá nás, jak turisté – pěší, běžci, cyklisté i motoristé - vidí Dolní Poohří svýma očima a také to, jak sami sebe vidí oni,“ říká ředitel Destinační agentury Ing. Lukáš Pichlík. Věří, že tématem snímků se stane i oblíbený sportovně-běžecký seriál Ohřecká Osmička, do něhož se zapojují stovky lidí.

Destinační agentura Dolní Poohří vyhlašuje fotografickou soutěž již pošesté. Vloni dorazilo do soutěže 337 snímků od 59 autorů včetně dětí. Uzávěrka přijímání soutěžních snímků je 30. září, tedy o měsíc dříve, než tomu bylo v minulosti. „Důvodem je hlavně náš cíl připravit z letošních fotografií kalendáře na následující rok, takže potřebujeme čas na jejich zpracování,“ vysvětluje ředitel agentury. Kalendáře na rok 2021 by měly být k dispozici již na vyhlášení výsledků soutěže, které bude součástí Zakončení turistické sezóny v Dolním Poohří. Vloni se konalo poprvé a agentura by z něj ráda vytvořila tradici. Konat se bude v sobotu 7. listopadu v KD Střelnice v Kadani. Fotografové se mohou těšit na hodnotné věcné ceny a poukazy i zábavný program.

Fotografie je možné zasílat prostřednictvím e-mailové adresy info@dolnipoohri.eu. Do soutěže jsou přijímány pouze digitální fotografie ve formátu jpg s maximální velikostí 5 MB a minimálním rozlišením 2480x1748 px. K fotografii nezapomeňte připojit kontaktní údaje a ideálně i stručný popis místa. Připomínáme, že soutěž má vyhlášenou samostatnou kategorii pro děti.

Foto: Vyhlídka z Rašovických skal – vítězný snímek 5. ročníku soutěže v roce 2019, autor Kateřina Peksová.