e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Soutěž The Most Challenge vrcholí, další kolo ve čtvrtek

publikováno: 17.9.2018, kategorie: Sport, autor: Jan Foukal

Sdílet: facebook twitter google+

Čtvrtý ročník oblíbené soutěže amatérských jezdců The Most Challenge na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu pokračuje šestým kolem ve čtvrtek 20. září opět v čase od 16,30 do 18,00 hodin. Navazuje na volné jízdy automobilů a motocyklů po okruhu pro veřejnost, začínají ve stejný den v 9,00 hodin.

„Boj o vítězství vrcholí. Sedmé kolo The Most Challenge se uskuteční pravděpodobně začátkem října, termín včas upřesníme. A pak už bude následovat finále při ukončení letošní sezony pro veřejnost, kterou bude 27. října už tradiční autoshow. Při ní vyhlásíme i vítěze celoroční amatérské soutěže,“ upřesnil obchodní manažer pro sport společnosti Autodrom Most Jakub Krafek.

Soutěž láká stále více zájemců, už třikrát se podařilo všechny jízdy vyprodat. Do čtvrtého ročníku soutěž vstoupila s novými pravidly v podobě zavedení sezonního bodového rating systému. Zahrnuje i možnost koučinku. Soutěžící, kteří ji využijí, obdrží jeden bonusový bod. Koučink lze objednat alespoň s jednodenním předstihem na e-mailové adrese krafek@autodrom-most.cz. 

V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. Důvodem, proč pořadatel přistoupil ke změně pravidel, je podle Krafka větší šance na slušné umístění včetně absolutního prvenství i pro majitele vozů slabších kubatur.

Rating systém platí pro jednu sezonu. Účast v soutěži a dosažení jednotlivých met jsou ohodnoceny body. Absolutním vítězem se stane soutěžící, který shromáždí nejvíce bodů. Tradiční odměnou je závodní licence, kterou letošní šampion získá po absolvování bezplatné okruhové školy. Může také zdarma absolvovat kurz sportovní jízdy Petra Fulína, a to společně se soupeři, kteří dosáhnou nejlepších časů v jednotlivých výkonnostních kategoriích vozidel.

Po pěti kolech soutěže je v čele průběžného pořadí soutěžících Robert Špáňa s vozem BMW se 34 body. Nejlepšího letošního času dosáhl Augustin Hajšman s vozem Porsche GT4, a to 1:51,190 minuty. Průběžně mu patří devátá příčka, když nasbíral 12 bodů. Rychlostní rekord soutěže drží Jan Popelář z Prahy. S Mercedesem AMG GTR pokořil loni hranici 1:50 minuty, když v jednom z měřených kol dosáhl skvělého času 1:48,194 minuty.