e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nová Ves v Horách přivítá podzim Jeřabinovými slavnostmi

publikováno: 17.9.2017, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Oranžové plody jeřábu, které každý podzim zbarví Krušné hory, se staly symbolem slavností v Nové Vsi v Horách na Litvínovsku. Jeřabinové slavnost, které ukončí letní sezónu, se konají v sobotu 23. září odpoledne. Tématem oslav bude nejen příroda Krušných hor a její podzimní úroda, ale také zpěv a zábava.

Slavnosti v centru Nové Vsi v Horách začnou ve 13,00 hodin. Neboť je keř jeřábu jejich symbolem, hned na začátku dojde na jeho vysazení. Typická krušnohorská dřevina s oranžovými plody se však bude celým programem vinout dál. Bude například tématem soutěže s vědomostním kvízem a také Jeřabinové pohádky v podání divadla BezeVšeho (v 15,30 hodin). Pocta Jeřabině se také jmenuje pěvecká soutěž/nesoutěž, kterou pořadatelé prostřednictvím vtipného moderátora Zdeňka Lukesleho hned na začátku oslav vyhlásí. Proč nesoutěž vysvětluje starosta Nové Vsi v Horách David Kádner: „Chceme návštěvníky povzbudit k přihlášení a setřást z nich trému. Proto nebudeme výkony hodnotit, odměna čeká na každého. Skvělé by bylo, kdyby se někomu podařilo najít píseň o jeřabině.“

Ve dvě hodiny se můžete podívat, jaké dobroty je možné uvařit z darů krušnohorské přírody. Vařit bude Věra Bauerová z Libochovic, která získala titul Restauratér roku 2013, a její host, herec Mojmír Maděrič. 

Od 13,00 do 17,00 hodin bude otevřen řemeslný trh s výtvarnou dílničkou pro děti. K příjemné atmosféře bude během odpoledne hrát kapela Švejk Music a představí se tanečnice Staňkorebelky. Dorazí také dětmi oblíbený kejklíř Thomas Lupino a od 17 hodin bude hrát country kapela.

Foto: Pixabay.com