e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jízdy historickým motorákem zakončí sezónu v horách

publikováno: 17.9.2016, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Moldavská horská dráha letos bude hrát hlavní roli při zakončení letní turistické sezóny v Krušných horách. V sobotu 24. září pojedou na Moldavu zvláštní historické vlaky a divákům se poprvé představí dokumentární film o této trati. Jízdenky už jsou v prodeji.

Zvláštní jízda moldavského vlaku je zároveň oslavou 70. výročí obnovy válkou zničeného krásného viaduktu v Mikulově. Zvláštní vlak pojede z Ústí nad Labem (západ 8,50), přes Teplice (9,20), Litvínov (10,20) a dál již po známé Moldavské horské dráze přes Lom, Osek, Hrob a Dubí. Na Moldavu dorazí v poledne a zpět se vrací v 15,00 hodin. Čeká vás tam bohatý program - od premiéry dokumentárního filmu o moldavské dráze a výstavu Krásy Krušných hor přes komentované prohlídky nádražní budovy až po ochutnávky piva Ossegg a dětské atrakce.

Zpáteční jízdenka stojí 200 korun, pro děti 150 Kč. V prodeji jsou například na zámku v Litvínově, v Oseku v klášteře, v Hrobu a Dubí v infocentru a také na nádražích v Mostě, Litvínově, Teplicích a Ústí nad Labem.