e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Víkend ve Františkánských zahradách, barevný festival na nábřeží

publikováno: 17.9.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Tereza Gvoždiáková

Sdílet: facebook twitter google+

Divadlo pro dospělé i zábava pro děti, hudba a pestrý festival United Colors of Kadaň - bohatý víkendový program slibuje tentokrát Kadaň. V pátek se ve Františkánských zahradách odehraje Sen noci svatojánské, v sobotu se v Orfeu sejdou helingonkáři a v neděli pokračuje Františkánské léto zábavným programem s klaunem a harmonikou.

Sen noci svatojánské - pátek 18. září od 19,00 hodin ve Františkánských zahradách
Na svatého Jana o půlnoci se otevírají brány mezi světy a země vydává své poklady. Mnoho odvážlivců se vydává hledat zlatý květ kapradí, který jeho držiteli propůjčuje zvláštní schopnosti. Takový květ si utrhli herci MHD ZUŠ Louny a Shakespearova pohádková komedie Sen noci svatojánské v jejich podání je příběh plný lásky, magie a legrace. Dvanáctka herců musí zvládat šestnáct rolí, a to i přesto, že chybí sbor víl. Do představení navíc přibyl ještě jeden účinkující - hudba. Luboš Musil, taktéž žák ZUŠ Louny, složil pro představení hudbu tak dokonalou, že se stala nedílnou součástí děje.
V dvojroli ústředního páru lidského i nadpřirozeného tančí a hrají Pavla Umhöhová a Daniel Syrovátko, ve čtveřici zamilovaných, okouzlených a odkouzlených řádí Michala I. Benešová, Martina Čechová, Kája Kopta a Petr Novotný, řemeslnická čtveřice nás rozesmívá ve složení Radomír Beck, Kateřina Levá, Jan Petržilka a s oslí hlavou Dan Zíbrt a elfa s Pukem si bravurně střihli Miky Beck a Petr T. Pidrman. Vstupné: 30 Kč

United Colors of Kadaň - sobota 19. září od 14,00 hodin na nábřeží Maxipsa Fíka
Přijďte ochutnat národní speciality, dozvědět se něco o národních zvycích a poznat své spoluobčany. Uvidíte, že v Kadani se skrývá celý svět! Tentokrát se těšte na romské speciality, ale i na ty z Itálie, Holandska, Francie, Afghánistánu nebo Ukrajiny. Vstup zdarma. 

4. setkání harmonikářů a heligonkářů - sobota 19. září od 17,00 h v  Orfeu
K tanci a poslechu zahrají stejně jako loni: Heligonky Plzeň, Rudolf Kroupa, Ondřej Fundal, Mrákovské heligonky, Vladimír Strejc, Aleš Rusňák, Heligonky Meteor Praha, Swing párty, Návraty a Lubomíra Koutská. A přijedou i Čupr Báby, které znáte z TV Šlágr. Vstupné: 100 Kč na sál, 80 Kč na balkon.

Františkánské léto - Family Harmonika Pospíšil - neděle 20. září od 14,00 hodin ve Františkánských zahradách
Na dalším z vystoupení Františkánského léta vystoupí hudebnická rodina Pospíšilových. Vstupné: 30 Kč, děti zdarma.

Františkánské léto - Hola hola, škola volá! - neděle 20. září od 16,00 hodin ve Františkánských zahradách
Přijďte oslavit zahájení nového školního roku s divadlem Hnedle vedle! Zábavný pořad, určený k pasování předškoláků na školáky, si užijí i ostřílení žáci základních škol. Klaun Tom si nejprve děti vyzkouší, zda jsou vůbec do školy připravené, a pak Vás zavalí lavinou legrace. Nedělní odpoledne plné písniček, scének a soutěží s Tomem a jeho kamarády! Vstupné: 30 Kč, dospělí zdarma.