e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hudební podzim a zima v litvínovské Ponorce

publikováno: 17.9.2013, kategorie: Hudba, autor: Ponorka Litvínov

Sdílet: facebook twitter google+

Konec letních měsíců znamená naopak začátek klubové sezóny. Hudební klub Ponorka Litvínov na svém podzimním a zimním programu pracuje průběžně už od jara. Na co se tedy hudební fandové mohou v podzemí Citadely v příštích měsících těšit, se dočtete uvnitř článku.

Z těch potvrzených akcí můžeme vybrat a doporučit Noc českého amatérského hororu. Prezentace českého hororového časopisu Howard a výběrová projekce českých amatérských filmových hororů se v Ponorce uskuteční v pátek 20. září. V sobotu 28. září se představí litvínovskému publiku Nick Cash, kytarista a zpěvák legendární punkové formace 999 z UK, kterého podpoří mostecká punková kapela Spínací špendlík. Jak v září, tak v říjnu chystá pro fanoušky elektronické hudby své akce v Ponorce tradiční pořadatel vyhlášených parties, místní d’n’b kolektiv Basstrike Crew. Na jejich podíl na podzimním programu přijde řada vždy poslední pátek v měsíci.

Říjen odstartuje ve velkém stylu hned první pátek 4. října, kdy přijede (a do Litvínova jestli ne vůbec poprvé, tak rozhodně po velmi dlouhé době) pražská rockin‘ 2tone ska kapela The Chancers, která právě toto léto slaví už patnáct let existence. Naopak kapela, která by mohla mít teprve všechno před sebou, jsou litvínovští Firebat, kteří se představí v Ponorce hned další den, tedy v sobotu 5. října. Vedle už zmiňovaných Basstrike Crew se mohou příznivci elektronické hudby těšit také na techno party v režii Sound Central. Jejich Essension Party se uskuteční v pátek 11. října. Po více než roce a půl se v pátek 18. října na pódium v podzemí Citadely vrátí legendární česká punková kapela Plexis, kterou doprovodí partičky Apple Juice a S.O.S.. Nejlepší na konec, v sobotu 26. října na podiu můžete vidět a slyšet super show v podání Pipes and Pints.

Zatím koncertně nejsilnější se v Ponorce jeví letošní listopad. Už teď jsou známé termíny pro koncerty mosteckých Faces Are Fiction, kteří svůj rock-crossover rozbalí v pátek 1. listopadu. V polovině měsíce, v pátek 15. listopadu, po dvou letech, představí svůj pop-punk pražská stálice Jaksi taksi. Dál se v pátek 22. listopadu, téměř na den přesně po roce, se vrací špička českého hip-hopu Prago Union, tentokrát ale s doprovodem v podobě Champion Sound Live Bandu. Připomenout se také přijede slánská partička Totální nasazení, která bude v Ponorce bavit návštěvníky i návštěvnice v pátek 29. listopadu.

Prosinec je zatím hodně daleko, ale i poslední měsíc roku 2013 dostává jasnější obrysy a program Hudebního klubu Ponorka Litvínov už teď slibuje na středu 25. prosince tradiční vánoční večírek, jehož hlavními hvězdami nejsou nikdo jiný, než mostečtí funk-popoví Ovečky a ostatní a litvínovský písničkář Xavier Baumaxa.