e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Evropský týden mobility navštíví i praotec Čech

publikováno: 17.9.2011, kategorie: Sport, autor: Alena Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Až do 22. září 2011 se na severu Čech nebudete nudit. Město Ústí nad Labem ve spolupráci s projektem Zdravé město, Ústeckým krajem, Policií ČR, BESIPem a dalšími partnery připravil týden plný zábavy a ponaučení o bezpečnosti pro dospělé i děti. Unikátní projekt Ústeckého kraje Vydejte se po stopách praotce Čecha se zapojí ve středu 21. září, kdy si s praotcem Čechem můžete zasoutěžit na Labské cyklostezce.

Často vídám rodiny s dětmi na kolech bez povinné výbavy. Evropský týden mobility je akcí, kde se každý dozví důležité informace a ještě ke všemu se pobaví. Kdo žije alespoň trochu aktivně, měl by se určitě přijít podívat,“ uvedl Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.

Jezdíte často na kole? Víte, co obsahuje povinná výbava? Jste si doopravdy jisti, že znáte dopravní předpisy? Chcete zažít s dětmi legraci a třeba i vyhrát? Pak právě pro Vás je tu Evropský týden mobility!

Ústecký kraj se zapojil do Evropského týdne mobility především svým projektem Vydejte se po stopách praotce Čecha (www.praoteccech.cz). Ve středu 21. září se vydejte na kole Labskou stezkou, protože od Vraku u mostu dr. E. Beneše v Ústí nad Labem k restauraci Tivoli ve Velkém Březně na vás bude na několika zastávkách čekat zkouška postřehu, znalostí a hlavně zábavy. Malí i velcí si mohou zkusit složit puzzle s komiksovým příběhem od praotce Čecha, prověřit si znalosti z naší historie v malém kvízu, rozpoznat od sebe vrcholky Českého středohoří a mnohem víc. Každý, kdo se u praotce Čecha zastaví a zapojí se do soutěže, dostane malý dáreček.

Myslím si, že je to ideální kombinace aktivního výletu, zábavy a ponaučení pro celou rodinu. Schválně, poznáte Kletečnou od Milešovky, nebo víte, co vlastně znamená slovo Říp,“ ptá se krajský radní.

Kromě praotce Čecha se bude v Evropském týdnu mobility prezentovat i turistický portál Brána do Čech, jako partner Ústeckého 1/2Maratonu, který se poběží v neděli 18. září. Chybět nebudou ukázky zásahů složek Integrovaného zásahového systému, pravidla o bezpečnosti v městské dopravě, povinná výbava na kole či pomoc přírodě na Střížovickém vrchu.