e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Lounech Běh naděje opět nahradí Běh Terryho Foxe

publikováno: 17.9.2010, kategorie: Sport, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Již potřetí pod novým názvem Běh naděje  a celkově po čtrnácté pod tehdejším názvem Běh Terryho Foxe se v sobotu 18. září 2010 uskuteční tento populární běh. Město Louny se tak opět zařadí mezi devadesát míst v republice, kde se tento charitativní běh koná. Jeho výtěžek je určen na výzkum rakoviny.

Už tradičně se na jeho uspořádání podílejí Sokol Louny a Základní škola J.A.Komenského. A právě před touto základní školou bude start a cíl běhu. Ale nejen toto. Pro děti bude na dvoře připravena trampolína a další hry, občerstvení připraví šikovné kuchařky školy a krevní tlak vám změří ve stánku VZP.

Celý program bude zahájen v 9.30 procházkou městem, ta je určena převážně pro seniory a uskuteční se v rámci Dne dědictví. Účastníci dostanou krátké povídání o Lounech a budou moci v rámci procházky navštívit i některá historická místa města.

Pro cyklisty, koloběžkáře a další zájemce jedoucí na všem co má kolečka je start v 10 hodin. No a hlavní start běžců je naplánován na jedenáctou hodinu. I letošního roku povede trať městem a jeho okrajem. Pro každého kdo projde, projede či proběhne cílem je připravena medaile a navíc každý registrovaný účastník bude odměněn nějakým dárečkem a pořadatelé slibují, že se dostane opravdu na každého.

V rámci letošního Běhu naděje bude pro přítomné zpřístupněna i zajímavá výstava fotografií Bohumila Dobrovolského PRAHA – Srpen 1968. Ta je v budově Základní školy J.A.Komenského nainstalována v 1. a 2. patře a přístupna je až do 23. září 2010.