e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušnohorské šlápoty

publikováno: 17.9.2009, kategorie: Sport, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Chomutovské skautské středisko „Český lev“ pořádá 19.9.2009 v Chomutově dálkový pochod „Krušnohorské šlápoty“ aneb "Z Chomutova do Chomutova Krušnými horami". Jedná o druhý ročník a k jeho realizaci vedl hlavně velmi kladný ohlas na loňský „pokusný“ ročník. . Dálkový pochod není závodem, časové limity jsou stanoveny pro normální pochodové tempo. Čas ani pořadí není rozhodující. Důležité je pouze, aby účastníci prošli celou trať a odnesli si trvalé vzpomínky na hezky prožitý den.

Podmínkou účasti je pouze dobrý zdravotní stav, pochod absolvuje každý na vlastní nebezpečí. Pro účastníky na delších trasách doporučujeme mapu KČT č. 5 – Krušné hory – Chomutovsko a Mostecko. Věk účastníků není omezen, psi jsou vítáni (možnost získání diplomku i pro ně).

Start bude u chomutovského Domu dětí a mládeže v Jiráskově ulici 4140 v sobotu 19.9. od 8 do 10 hodin, zde bude vyřízení formalit a posléze bude účastníky odvážet kyvadlový autobus na místo startu; cíl bude na stejném místě, tj. u DDM. Trasa 8 km je vedena jako příměstská.

Občerstvení na trase: - na vybraných kontrolách možnost zakoupení kávy, limonády a chleba se sádlem i cibulí, lze využít otevřených restaurací na trase, v cíli teplý čaj a pravá skautská bramboračka.

Každému, kdo dokončí pochod, zaručujeme nejen radost z dosaženého výkonu, ale navíc ten, kdo projde stanovenými kontrolami (a prokáže se razítky ze všech kontrol), obdrží pamětní diplom. Dále bude odměněn nejstarší, nejmladší a nejvzdálenější účastník. Diplomy budou připraveny v případě zájmu i pro psy.

Zavazadla bude možno uložit v prostoru startu. Pochodníkům z jiných měst nabízíme za 40.- Kč možnost noclehu z pátku na sobotu přímo v místě startu ve vlastních spacích pytlích a karimatkách. Nocleh je však nutné objednat předem.

Letošní ročník povede zapomenutými kouty blízkého Krušnohoří – uvidíte Orasín, Mezihoří, poutní místo Květnov s kostelem navštívení P. Marie a další vísky v okolí. Účastníci na trasách 30 a 24 km potkají ještě technickou památku – Dieterovu štolu a půjdou kolem přehrady Kamenička, účastníci tras 8 a 12 km zase mohou být přítomni tradičnímu každoročnímu dobývání Řopíku, které pořádá klub vojenské historie NORD-SEVER.

Prezentace bude provedena vyplněním přihlášky na startu pochodu, startovné činí 30,- Kč, děti do 7 let 15.- Kč, skauti 25.- Kč, pes (s nárokem na diplom) 5.- Kč; jízdné kyvadlovým autobusem je zahrnuto ve stratovném. Každá přihláška na pochod půjde do slosování o ceny – ty byly věnovány sponzory pochodu a bude možné vyhrát např. spací pytel, vařič nebo batoh.

Trasy jsou plánovány v délce 8 km, 12 km, 15 km, 24 km a 30 km, přičemž nejkratší trasa je volena jako příměststká.
Přihlášky a informace lze získat na:
• webových stránkách pochodu – http://pochod.junak-chomutov.cz
• telefonu 777 900 813 – p. Nejezchleba
• e-mailu: pochod@junak-chomutov.cz
Přihlásit se lze samozřejmě i přímo na startu pochodu.