e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Festival Königsmühle slibuje nevšední zážitky uprostřed přírody

publikováno: 17.8.2018, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

O víkendu 24. až 26. srpna proběhne již sedmý ročník uměleckého festivalu v prostorách zaniklé osady Königsmühle poblíž Háje pod Klínovcem v Krušných horách. Návštěvníky hudba, setkání, workshopy i místní kuchyně uprostřed přírody.

"Již několik ročníků platí Landart setkání v Králově mlýně za skvělou příležitost k seznámení, poznávání a překonávání stereotypů. Letos jsme rozdělili jednotlivé dny festivalu podle zaměření – tělo a duše," vysvětlují pořadatelé ze spolku DoKrajin.

Pátek bude ve znamení hudby a divadla – tedy klidné posezení v přírodě a poslech kvalitní hudby a vtipného divadla. Páteční večerní program oživí křest nových písní Jany Loty – jedna je i o Marcebile – a nové divadelní představení Čára perninského divadla Kopec. V sobotu program nabídneme nespočet workshopů a zážitků, kterých se můžete zůčastnit. Hlavním tématem dne bude práce s hmotou, pohádky, hity a tanec. Užijí si ti, kdo se chtějí hlavně bavit. O váš krásný vzhled se postará masážní a kadeřnický salón, zacvičit si můžete také jógu. V sobotu odpoledne bude program vrcholit LandArtovou procházkou po nových dílech a koncertem kapely Znouzectnost.

V neděli naopak přeorientujete svoji pozornost k duchovnímu umění a prožitku. Nabídne možnost vyuzkoušet si rituály, konstelace a léčebné alternativní metody. Můžete společně s Rosemarií Ernst zavzpomínat na život v pohraničí ve 20. století a polechnout si varhanní koncert. I v neděli bude fungovat kadeřnický salón a masáže, jóga.

Vstupné je 200 Kč, důchodci za polovic a děti do 10 let zdarma. Parkování zdarma je možné naproti Sport Centru Klínovec pod hotelem Nástup. Na místo pak pěšky asi 2 km, případně můžete využít shuttlebus. Na místě na vás bude čekat také regionální kuchyně a lesní hospůdka. Stanování v areálu není možné, je však možné spát v okolí pod širákem nebo v nedalekých hotelích.

Ilustrační foto.