e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Oceněná herečka přijede do kadaňského kina Hvězda

publikováno: 17.7.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Karolína Nejepsová

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí 20. července od 18,00 hodin kino Hvězda v Kadani pro příznivce besed připravilo po projekci nové české komedie Domácí péče povídání s režisérem Slávkem Horákem a herečkou Alenou Mihulovou, která byla za nejlepší ženský herecký výkon oceněna na jubilejním 50. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

„Děkuji režisérovi Slávkovi Horákovi i jeho mamince, která se stala předlohou mé role. A také vlastní tvrdošíjnosti: rok jsem režiséra přemlouvala, že je to role pro mne,“ řekla herečka při převzetí ocenění.

O filmu:

Obětavá zdravotní sestra Vlasta při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů a její esoterické mentorce začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu. To vše k velké nelibosti manžela Ladi, který na alternativní medicínu nevěří. Komedie a drama se proplétají, když si Vlasta poprvé v životě začíná uvědomovat, že také ona potřebuje péči. Hrají Alena Mihulová, Bolek Polívka, Tatiana Vilhelmová a další. Režie Slávek Horák.