e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vrchol dostihové sezóny v Mostě doplní klobouková soutěž

publikováno: 17.7.2012, kategorie: Sport, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

sobotu 21. července se na hipodromu v Mostě koná Dostihový den společností skupiny Czech Coal. Jeho součástí je významný klasický dostih 67. OAKS, ve kterém se poběží o dotaci ve výši šest set padesát tisíc korun. Kromě kvalitního obsazení závodu nebude chybět ani další zábava. Tradicí tohoto dostihového odpoledne je klobouková soutěž Královna a princezna Hipodromu.

Hlavní dostih - Oaks společnosti Vršanská uhelná - je určený nejlepším tříletým klisnám na trati 2400 metrů. "Slavnostní odpoledne přinese i vrchol mostecké překážkové sezóny, Velkou mosteckou cenu společnosti Litvínovská uhelná o 200 000 Kč na trati 4 500 metrů. Tradičním dostihu v rámci Oaks-mítinku je i sprintérská Severočeská cena o 120 000 Kč. Celkem budou moci návštěvníci hipodromu shlédnout osm dostihů. Součástí odpoledne bude i tradičně bohatý doprovodný program," informovala Katerína Lapárová z mosteckého hipodromu.

Hlavní bodem programu je známá klobouková soutěž. Registrace dívek a žen, ale i mužů s klobouky bude probíhat v dostihový den do 14,30 hodin. "Nultý zkušební ročník se konal v roce 1998 a už tehdy pořadatele překvapil velký zájem a kreativita soutěžících. Kloboukové modely jsou každý rok zajímavější, některé ženy k nim dolaďují i své oblečení, čímž si většinou zajistí účast ve finále. I když název soutěže napovídá, že je určena výhradně ženám, opak je pravdou. Účastníky mohou být také chlapci a muži, i ti se dostávají mezi oceněné finalisty," informovala Katarína Lapárová. Soutěží se ve třech kategoriích - princezna hipodromu do 16 let, královna elegance a Královna originality. "Dále se těšte na soutěžní anketu, kolotoče, dětské centrum. Kyvadlovka je zdarma, vstup jen 50 Kč," doplňuje Lapárová.