e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Noční prohlídka na Horním hradě

publikováno: 17.7.2009, kategorie: Vzdělávání, autor: Alena Tůmová

Sdílet: facebook twitter google+

Večerní hrad se odívá do mihotavého světla pochodní a z každého kouta dýchá tajemství. …Tradiční akce 18.7. od 20:30, která se sice pořádá několikrát do roka, ale každá je neopakovatelná. Celkově můžete počítat s délkou více než tři hodiny, navíc, pokud jste už byli na noční prohlídce nějakého hradu nebo zámku, tak zde je to úplně jiná šou, na kterou rozhodně stojí za to přijet!

Ostatně, řada návštěvníků jezní na noční prohlídky i opakovaně a vždy se královsky baví, protože naučný matoucí výklad i doprovodné výstupy se průběžně vyvíjejí a mění. Pokud si před prohlídkou chcete hrad projít ještě za světla, doporučujeme přijet o hodinu nebo půl druhé dříve.

V každém případě se ale mohou návštěvníci těšit na historické mystifikace (přecházející místy až v otevřené lži ;-) nejoblíbenějšího hornohradského průvodce Viktora Braunreitera, své hrůzostašné souboje ale také třeba speciální představení „hornohradský orloj“ předvede dvorní garda Spolek šermířů Savioli a teplíčko pro případné zahřátí poskytnou členové ohnivého divadla Ignis!

Horní hrad - hrad, kde to opravdu žije www.hornihrad.cz